به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت)، دکتر ابراهیم رزمپا، با بیان اینکه داروهای آنتیهیستامین برای رفع علائم آلرژی استفاده میشوند، گفت: آنتیهیستامینها در دو دسته تقسیمبندی میشوند؛ نسل اول کلرفنیرامین، دیمنهیدرینات، دیفنهیدرامین و دوکسیلامین و نسل دوم لوراتادین و سیتریزین که هر دو دسته در درمان علائم آلرژی و گاهی سرماخوردگی استفاده میشوند.
به گفته وی، آنتیهیستامینهای نسل اول اثرات خوابآوری دارند و به عنوان داروهای خوابآور نیز کاربرد دارند؛ همچنین این داروها اثرات ضدتهوع هم دارند و در تهوع مسافرتی نیز قابل استفاده هستند.
این متخصص گوش و حلق و بینی با بیان اینکه هر دو دسته آنتیهیستامینها با سایر داروها از جمله داروهای ضددرد و یا ضدگرفتگی مخلوط میشوند تا همزمان بتوانند چند مشکل را از بین ببرند، افزود: باید توجه داشت اگر فرد فقط دچار آبریزش بینی است، از مصرف فرآوردههایی که ترکیبی هستند، دوری کند زیرا آنها حاوی داروهای اضافهای هستند که برای بدن او لازم نیستند.
رزمپا درباره نحوه عملکرد آنتیهیستامین در بدن انسان گفت: بدن انسان در تماس با مواد آلرژیزا هیستامین تولید میکند. هیستامین به سلولها متصل و سبب تورم و خروج مایعات میشود. این امر موجب خارش، عطسه، آبریزش بینی و اشکریزی میشود. آنتیهستامینها از اتصال هیستامین به سلولها و بروز علائم ذکر شده جلوگیری میکنند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه ممکن است مصرف آنتیهیستامینها در کنار برخی دیگر از داروها موجب تداخل دارویی شود، گفت: داروهای آنتیهیستامین با داروهایی مانند داروهای خوابآور، آرامبخش و شلکنندههای عضلانی تداخل دارند. بنابراین قبل از مصرف همزمان آنها باید با پزشک مشورت شود. در عین حال آنتیهیستامینهای نسل دوم تداخل کمتری با سایر داروها دارند.
وی در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه افرادی نمیتوانند آنتی هیستامین مصرف کنند؟ گفت: افرادی که بیماریهایی از قبیل اختلال ادرار، آسم، آمفیزم یا برونشیت مزمن، بیماریهای تیروئید، بیماریهای قلبی، بیماری کلیوی یا کبدی و فشار خون بالا دارند، برای مصرف آنتیهیستامین باید با پزشک مشورت کنند. (ایسنا)
نظر شما