دکتر حقی آشتیانی در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت) با بیان این مطلب افزود: یکی از مهمترین آثار اختلالات خواب این است که به خاطر کم خوابی که فرد در طول شب داشته در کارکرد روزانه به دلیل خستگی که در بدن دارد، دچار اختلال میشود.
وی ادامه داد: عارضه دیگر بیخوابیهای طولانی مدت این است که در سیستم عصبی خودکار فرد تغییراتی نظیر تغییر فشار خون و اختلالات تنفسی ایجاد و باعث اختلال کارکرد فرد میشود.
آشتیانی با اشاره به میزان بیخوابی که میتواند نگران کننده باشد، تصریح کرد: در مجموع 2 نوع اختلال خواب وجود دارد، یکی در ابتدای خواب به این معنا که فرد زمانیکه قصد خوابیدن دارد دیر خوابش میبرد که این نوع بیشتر نشان دهنده مشغله ذهنی است.
این متخصص مغز و اعصاب اضافه کرد: در نوع دیگری از اختلال خواب، فرد وقتی به خواب میرود زود یا به صورت مقطعی در ساعات مختلف بیدار میشود و دیگر خوابش نمیبرد، این اتفاق هم بیشتر به دلیل افسردگی رخ میدهد.
وی تصریح کرد: برخی از بیماریها و اختلالات مغز و اعصاب هم هستند که زمینهساز اختلالات خوابند و در واقع بیماری اولیه مغز باعث بیخوابی میشود. البته مشکلات جسمی مانند مشکلات تنفسی و خر و پف نیز باعث عدم ایجاد خواب عمیق در فرد شده و فرد دائم بدون اینکه خودش متوجه باشد از خواب بیدار میشود.
آشتیانی با بیان اینکه 2 نوع خواب داریم، گفت: یک خواب با حرکت سریع و یک خواب بدون حرکت سریع چشم داریم و باید مراحل مختلف خواب، پنج تا هشت بار در طول یک شب تکرار شود تا سیکل خواب کامل و خستگی برطرف شود. در مجموع اگر بنابر هر دلیلی که مطرح شد فرد در یک ماه به دفعات بیخوابی را تجربه کرد نیاز است به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کند.
نظر شما