کد خبر: افزایش-ماندگاری-تخم-مرغ-با-پوشش-نگهدار
۲۶ دی ۱۴۰۰، ۱۰:۲۵
به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا)زنجان ؛ به گفته کارشناسان مدت ماندگاری تخم مرغ حدود ۳۰ روز است و این موضوع چالش هایی را در تنظیم بازار تخم مرغ و صادرات آن ایجاد می کند. دکتر ایمان شهابی قهفرخی، عضو هیأت علمی گروه علوم و صناع غذایی دانشگاه زنجان و مدیرعامل شرکت دانش بنیان زیست پایا صنعت، گفت :  در هر سال حدود ۹۰ میلیارد تومان زیان به دلیل افت وزنی تخم مرغ در فرآیند تولید، ذخیره سازی و توزیع در کشور، متوجه مصرف کنندگان، تولیدکنندگان و شبکه توزیع می شود، چون به دلیل منافذی که در پوسته تخم مرغ وجود دارد، به طور میانگین در شرایط آب و هوایی مختلف، حدود ۱۰ درصد افت وزنی و افت کیفیت در آن رخ می دهد.   وی با بیان اینکه  هر سال حدود ۸۶۰ هزار تن تخم مرغ در کشور تولید می شود، اظهار داشت: پوشش نگهدارنده تخم مرغ که ما در دانشگاه زنجان موفق به تولید آن شدیم، می تواند مانع بروز مشکل افت وزنی و کیفی تخم مرغ شود، این پوشش نگهدارنده(پایا پوش) هزینه های نگهداری تخم مرغ در انبار را تا حدود هشت برابر کاهش می دهد. شهابی خاطرنشان کرد : محصول تولید شده در دانشگاه زنجان تاکنون گواهی ثبت اختراع، گواهی اعتبار سنجی علمی از سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، گواهی مصرف از دامپزشکی، گواهی خوراکی بودن از سازمان غذا و دارو و گواهی محصول دانش بنیان را دریافت کرده است. وی ادامه داد: این محصول، از طریق مکانیسم کنترل تبادلات گازی، ماندگاری تخم مرغ را افزایش می دهد و این موضوع می تواند جنبه های کاربردی قابل توجهی در صادرات و یا ذخیره محصول برای تنظیم بازار داشته باشد. عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه زنجان گفت: ایده تولید پوشش نگهدارنده تخم مرغ از طریق تدوین چند پایان نامه دانشجویی در دانشگاه با همکاری آقای دکتر پورعطا و آقای دکتر زحمتکش شروع شد و تیم تحقیق و توسعه در قالب یک شرکت دانش بنیان پس از ۲ سال موفق به تجاری سازی این محصول شده است. وی افزود: این پوشش نگهدارنده می تواند در انواع خطوط سورتینگ و بسته بندی تخم مرغ و مزارع مرغ تخمگذار استفاده شود و در هر ماه سود تولید کننده ها و صادرات کننده های تخم مرغ را تا بیش از ۱۰درصد افزایش دهد و کیفیت تخم مرغ را تا حدود دو ماه همانند تخم مرغ تازه حفظ کند. خبرنگار: زهرا نوری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha