به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکالاکسپرس، آن نوع سبک زندگی که موجب سلامت رگهای خونی میشود، مانند فعالیت فیزیکی و عدم مصرف سیگار، علاوه بر قلب میتوانند سلامت مغز را هم تامین کنند. در واقع با سالم ماندن رگهای خونی، خون در رگها بهخوبی جریان پیدا میکند. اگر قلب بهدرستی خون را به درون رگها پمپاژ نکند و رگها هم توانایی جابهجایی موثر خون را نداشته باشند، نبود خون کافی در مغز، عملکرد مغز را تحلیل میبرد. در واقع مغز برای فعالیت درست به غذا و انرژی کافی نیاز دارد که هر دوی آنها با جریان کافی خون در مغز تامین میشوند.
وقتی مغز درست کار نکند، فرد دچار مشکلات تفکر، حافظه، تمرکز، افت انرژی و عملکرد بد آن دسته از سیستمهای بدن که با مغز کار میکنند، میشود.
اگرچه کارایی مغز تا حدی با بالا رفتن سن کم میشود، حفظ سلامت قلب میتواند این کاهش و نقصان در عملکرد مغز را سالها به تعویق بیندازد.
در بررسی دیگری که محققان نشویل در آمریکا انجام دادند، مشخص شده که سفتی سرخرگها موجب کاهش جریان خون در مغز میشود و آن به نوبه خود به رگهای حساس و کوچکتر موجود در مغز صدمه میزند.
فشار خون بالا هم بیماری تصلبالشرایین (تنگی رگهای قلبی) به وجود میآورد و موجب پارگی رگها و سکته مغزی یا قلبی فرد میشود. البته گاهیاوقات این پارگیهای رگها و سکتهها بسیار جزئی خواهند بود و علایم خاصی ندارند اما در نهایت میتوانند در ارتباط بین نواحی مختلف مغز اختلال ایجاد کنند.
همچنین فشار خون بالا و صدمه دیدن سرخرگها، خطر ابتلا به سکته یا خونریزی مغزی را افزایش داده و کارایی مغز فرد را از بین میبرد یا حتی موجب مرگ او میشود.
بنا به گفته محققان، ورزش (حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته) برای حفظ سلامت قلب و رگها و خونرسانی صحیح به مغز بسیار مهم است.
علاوه بر ورزش، بهکار گرفتن ذهن در بازیهایی فکری و البته تعامل با افراد دیگر هنگام انجام دادن ورزشهای فیزیکی و ذهنی میتواند عملکرد مغز را بهخوبی حفظ کند.
عامل دیگر تامین سلامت قلب و مغز، دوری از مصرف سیگار است. بدین ترتیب خطر ابتلا به سکته و زوال عقل در فرد تا حد معناداری کاسته میشود.
به گزارش طبنا، محققان میگویند، اگرچه افراد نمیتوانند تغییری در ژنتیک و سابقه خانوادگی خود در ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی به وجود آورند، با اتخاذ سبک زندگی سالم میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و مغزی را کاهش دهند.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما