احمد قویدل در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت) با بیان این مطلب افزود: اساسا هیچگونه ردی از فعالیت کمیسیون بهداشت و درمان ندیدیم، در بزرگترین مسائل حوزه بهداشت و درمان صرفا با سکوت نگاه میکنند. چه در طرح تحول سلامت و چه در به خطر افتادن اجرای طرح تحول سلامت عملا اثرگذاری جدیای از طرف این کمیسیون ندیدیم.
وی ادامه داد: این همه شرکتهای بیمهگر با رویکردهای بنگاهداری و اقتصادی در این کشور کار میکنند و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به عنوان یک ارگان نظارتی در حوزه بهداشت و درمان، حتی یک برخورد ساده با آنها نکرده است.
قویدل اضافه کرد: سازمان تامین اجتماعی و بیمه خدمات درمانی سازمانهای بیمهگر دولتی هستند که از پول نفت تغذیه کرده و بزرگ شدهاند و الان در مقابل سیاستهای دولت میایستند. کمیسیون بهداشت و درمان کجاست؟ این کمیسیون چرا خودش را درگیر این موضوعات نمیکند.
مدیرعامل کانون هموفیلی ایران تاکید کرد: کمیسیون بهداشت و درمان که باید بر حوزه سلامت نظارت کند چقدر در حوزه تامین اجتماعی وارد شده است، این سازمان در حوزه بیماران خاص بخش زیادی از بیماران ما را از پوشش بیمهای محروم کرد. یعنی حدود سه الی چهار هزار نفر از بیماران هموفویلی از پوشش بیمهای خارج شدند و کمیسیون بهداشت و درمان پرسشی درباره این موضوع نکرده است.
وی تصریح کرد: نامه هم که برای کمیسیون مینویسیم و موضوع را اطلاع میدهیم و خواستار رسیدگی میشویم هم اعتنایی نمیکنند. مگر میشود کمیسیون نداند که سازمان تامین اجتماعی چه سیاستهایی را اجرا میکند. گفتند دولت یارانههای دارو را قطع میکند و در آیین نامههای قانون قاچاق ارز و کالا دست بردند. آیا این کمیسیون میداند قاچاق داروهای انعقادی که دولت برای آن یارانه میدهد، چه وضعیتی دارد؟
قویدل اظهار داشت: میلیاردها تومان یارانه داروی بیماران خاص را به حوزه سازمانهای بیمهگری ریختند که کلی بدهکاری دارند. چه کسی بر این موضوع نظارت کرده است. متاسفانه به هیچوجه در این موضوع کمیسیون مداخله نکرده است.
مدیرعامل کانون هموفیلی ایران تاکید کرد: بیمه از کجا پول میآورد که بتواند هزینه داروهای خاص را بدهد، بیمهها اگر 2 روز پولشان را دیر بگیرند خدمات خود را روی همه میبندند، این از کجا آمده است که یارانه داروی بیماران خاص را دولت ندهد، هزینههای این بیماران کم نیست.
وی اضافه میکند: کمیسیون حتی دراین باره سوال هم نکرده است که اگر دولت یارانه داروهای بیماران خاص را ندهد چه کسی باید بدهد، هیچ دورهای در این کشور سابقه نداشته است که شرکت دارویی و پخش دارو به خاطر دریافت نکردند مطالبههایش، دارو را حبس کند و به بیمارانی که نیاز اساسی و حیاتی دارند، ندهند.
قویدل افزود: کمیسیون بهداشت و درمان اصلا وارد این موضوعات نمیشوند، چه کسی به شرکتهای دارویی اجازه داده با بیماران چنین رفتارهایی شود.
مدیرعامل کانون هموفیلی ایران تصریح کرد: وقتی شرکتهای دارویی داروی مورد نیاز را به بیماران در شهرستانها نمیرسانند جنایت میکنند. اعتقاد من اینست کمیسیون بهداشت و درمان هیچگونه نظارتی در حوزه بهداشت و درمان ندارد.
دولت بیماران را ناامید کرد
وی تاکید کرد: بیمهها در حال نقشه کشیدن برای حذف داروها از پوشش هستند، هنوز پنج ماه از شروع به کار دولت دوازدهم نگذشته اما همین مدت باعث بروز ناامیدی مردم از دولت شده است.
قویدل بیان این پرسش که کمیسیون بهداشت و درمان در مناطق زلزلهزده چه کرده است، گفت: کمیسیون به این موضوع فکر کرد که چه تعداد بیمار خاص در مناطق زلزله زده وجود دارد، جلسه گذاشتن و چایی خوردن را همه میتوانند انجام دهند. الان کمیسیون بهداشت و درمان باید تمام قد برای بیماران در مقابل بیمهها بایستد.
مدیرعامل کانون هموفیلی ایران گفت: این کمیسیون هیچ عملکرد مثبتی نداشته و نکته اساسی هم اینست که کمیسیون باید اظهارنظر داشته باشد، سالهاست دولت هزینه بیماران ما را میداده اما حالا که کار ما به دست بیمهها افتاده هر روز به یک شکلی ما را بازی میدهند.
وی گفت: سازمان بیمهگری که کمر به کاهش مصرف داروهای انعقادی بسته باعث فلج شدن بیماران ما شده است. تجویز داروهای انعقادی استاندارد بین المللی دارد و این بیماران باید حتما این داروها را مصرف کنند.
نظر شما