کد خبر: تعدد-آلودگی-غذایی-در-کشور-پایش-سلامت-رو
۳۰ مرداد ۱۳۹۷،‏ ۱۲:۰۱
به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، دکتر حسین وطن پور، در توضیح امضای تفاهم نامه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با دانشگاه واخنینگن هلند، اظهار داشت: یکی از اتفاقات مهم در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، امضای تفاهم نامه همکاری با دانشگاه واخنینگن هلند بود. این دانشگاه یکی از دانشگاه هایی است که دانش و اطلاعات لازم را برای آنالیز سموم  در مواد غذایی دارد. وی با اشاره به قرارگیری کشور ما در معرض آلودگی‌های متعدد غذایی، افزود: کشور ما در یک موقعیتی قرار گرفته که درواقع ممکن است آلودگی‌های غذایی فوق‌العاده زیادی داشته باشیم، به همین دلیل ما در این خصوص نیاز به تکنولوژی‌های پیشرفته و به روز داریم تا بتوانیم باقیمانده سموم و یا حتی تکنولوژی های جدید مثل تغییرات ژنی که در مواد گیاهی یا حیوانی اتفاق می‌افتد را رصد کنیم و نسبت به سلامتی آنها مطمئن شویم. مدیر کل گروه دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این زمینه تفاهم‌نامه‌ای را با دانشمندان دانشگاه واخنینگن هلند که گروه بسیار قوی و متعلق به اتحادیه اروپا هستند، منعقد کرده است که امیدواریم درآینده بتوانیم شاهد توسعه این فرایندها در کشور باشیم. وطن پور درادامه با تاکید بر شناسایی سریع سموم با بهره گیری از تکنولوژی دانشگاه هلند؛ خاطرنشان کرد: بیشترین موارد مشاهده شده سموم در صیفی جات، مواد غیر صیفی، مواد فراوری شده است. همچنین بسیاری از سموم را می توان از روی لبنیات، گوشت ماهی، گوشت مرغ، ردیابی و پیگیری کرد. ما ممکن است بتوانیم یک سم را در گوشت شناسایی کنیم، ولی با تکنولوژی که امروز تفاهم نامه آن امضا شد، می توانیم چندین سم را به‌طور همزمان و به سرعت شناسایی کنیم. مدیر کل گروه دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درپایان با تاکید بر کنترل و تنظیم مصرف روغن پالم در کشور، افزود: روغن پالم بعنوان یک روغن گیاهی در کل دنیا در فراورده‌های مختلف لبنی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ ولی باید حد آنرا رعایت کنیم و بیش از حد نمی‌توانیم از آن استفاده کنیم. و در کشور ما سازمان غذا و دارو، مسئولیت کنترل و تنظیم مصرف روغن پالم را در فراورده‌ها دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha