دکتر احسان محمدیانی نژاد در گفتوگو با طبنا (خبرگزاری سلامت)، درباره راههای پیشگیری از اماس اظهار کرد: در سالهای گذشته بروز و شيوع اماس در بسياری از نقاط دنيا و از جمله كشور ما افزايش قابل ملاحظهای يافته است.
وی با بیان اینکه بيش از 8 هزار و 500 بيمار مبتلا به اماس در ايران وجود دارد، افزود: كه با توجه به این آمار کشور ما جزو مناطق پرخطر و با شيوع بالای اماس تلقی میشود.
یک متخصص مغز و اعصاب عنوان کرد: در سالهای اخیر نقش عوامل محيطی در بروز اماس مطرح میشود چراکه مطالعات متعدد و قانع كنندهای در مورد نقش عوامل خطرزای محيطی در افزايش بروز اماس وجود دارد.
فلوشیپ اماس در پاسخ به این سوال که چه ميزان زمينه ژنتيكی در بروز ام اس موثر است، گفت: نقش ژنتیک هنوز به صورت دقیق روشن نيست اما تعداد زيادی از بيماران، سابقه فاميلی يا قبلی بيماری خودايمن در خود يا خانواده را گزارش نمیدهند.
وی یادآور شد: با رعایت اصولی همچون اصلاح سطح ويتامين دی، اجتناب از سيگار و آلودگی هوا، كاهش مصرف نمک، كاهش مصرف غذاهای طبخ شده بيرون با محتوای ميكروبی متفاوت، اجتناب از چاقی و ورزش روزانه و منظم میتوان تا حدودی از بروز بیماری اماس پیشگیری کرد.
این متخصص مغز و اعصاب تاکید کرد: نكته قابل تامل اينكه به جز سيگار كه به عنوان عامل خطر اماس در تمام گروههای سنی محتمل مطرح شده است، بقيه عوامل بيشترين نقش را در طيف سنی نوجوانان داشته است. در حقيقت عوامل خطرزا سالها قبل از بروز بيماری زمينه ابتلا را فراهم میكنند بنابراين داشتن شيوه زندگی درست و سالم از دوران كودكی و نوجوانی بسیار حائز اهمیت است.
نظر شما