به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت) ، دکتر غلامرضا اصغری ضمن تبریک آغاز ماه ربیعالاول به همه مسلمانان جهان، با اشاره به فرمایشات رهبری در سیاستهای کلی سلامت، تامین امنیت غذایی و بهرهمندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی را یکی از اهداف اصلی سلامت در جمهوری اسلامی ایران برشمرد و مبنی بر آمار و مستندات حدود ۸۰ درصد مرگ و میر در کشور را ناشی از بیماریهای غیرواگیر دانست.
وی با بیان اینکه نوع تغذیه و شیوه زندگی تاثیر بسزایی در پیشگیری از این نوع بیماریها دارند، اظهارداشت: در سند ملی کنترل بیماریهای غیرواگیر نیز به اصلاح الگوی مصرف و کاهش فاکتورهای خطرزا در مواد غذایی با جزئیات پرداخته شده است.
اصغری افزود: تامین همزمان امنیت و ایمنی غذایی در راس برنامههای سازمان غذا و دارو قرار گرفته و این مهم از طریق تسهیل صدور مجوزهای بهداشتی برای فرآوردههای تولید داخل و اقلام وارداتی و تشدید نظارت و پایش مداوم واحدهای فرآوری و فرآوردههای عرضه شده به بازار عملیاتی گردیده است.
وی به اقدامات محقق شده سازمان غذا و دارو در حفظ سلامت و کیفیت فرآوردههای غذایی و آشامیدنی و حمایت از تولیدکنندگان نیز پرداخت و از کاهش محتوای نمک، شکر و اسیدهای چرب ترانس در فرآوردههای غذایی مختلف و استمرار تدریجی روند کاهشی با در نظر گرفتن ذائقه مصرفکنندگان به عنوان یکی از مهمترین اقدامات در این بخش نام برد.
اصغری گفت: سازمان غذا و دارو اقدامات کنترلی در برنجهای وارداتی که شامل الزام تخصیص کد رهگیری با هدف تسهیل ردیابی محمولههای وارداتی در کشور مبدا بوده است را نیز انجام داده و همچنین اقدامات سختگیرانه در حد مجاز فلزات سنگین آرسنیک و سرب تا حد ppb ۱۲۰ و کادمیوم تا ppb ۴۸ لحاظ کرده است.
معاون وزیر بهداشت، درباره موضوع منع استفاده از چربیهای گیاهی در فرآوردههای لبنی نیز افزود: در پی محدودیت واردات روغن پالم به کشور و افزایش تعرفه واردات آن پایش مستمر در پروفایل اسیدهای چرب فرآوردههای لبنی آغاز شده و همچنان در دست اجرا است.
اصغری در ادامه به مشارکت در اجلاس بین المللی کدکس برای تهیه استاندارد بین المللی دوغ با هدف ثبت این محصول به عنوان یک نوشیدنی سنتی ایرانی به عنوان یکی از دستاوردهای مهم در فرآوردههای لبنی اشاره و خاطرنشان کرد: به منظور فرهنگسازی و ایجاد زیرساخت لازم جهت ترویج فرهنگ مصرف شیر و لبنیات، طرح توزیع شیر مدارس در استانهای مختلف در سالهای گذشته شروع شده و همچنان ادامه دارد.
رئیس سازمان غذا و دارو، در پایان نظارت بر روند اجرای صحیح مقررات و قوانین جاری وزارت بهداشت را جزء رسالت ذاتی سازمان غذا و دارو دانست و با بیان اینکه در این خصوص نوع و شدت این نظارتها همواره در حال اصلاح است، خاطر نشان کرد: از اهداف آتی سازمان غذا و دارو به عنوان یک سازمان نظارتی این است که در زمینه صدور مجوزها تفویض اختیار کامل به بخش خصوصی انجام شود و در آینده نزدیک این سازمان به امور نظارت و بازرسی که وظیفه اصلی آن است بپردازد.
نظر شما