دکتر مهری مهراد در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت)، درباره سرطان بیضه اظهار کرد: بیماریهای شایع بیضه شامل عفونت بیضه، بیضه نزول نکرده، پیچ خوردگی بیضه و سرطان بیضه است که همه این موارد باید جدی گرفته شود.
وی با بیان اینکه سرطان بیضه به صورت یک توده سفت در بیضه خود را نشان میدهد، افزود: علت ایجاد این سرطان نامشخص بوده و در اغلب موارد یک طرفه است اما گاهی ممکن است دو طرف بیضه درگیر سرطان شود.
رئیس انجمن نورویورولوژی ایران در پاسخ به این سوال که سرطان بیضه در چه سنی شایعتر است؟ عنوان کرد: سرطان بیضه در مردان ۲۰ تا ۳۴ ساله مشاهده میشود اما در هر سنی ممکن است به وجود آید.
مهراد خاطرنشان کرد: در افرادی که بیضه آنها پایین نیامده و در محل طبیعی خود در کیسه بیضه قرار نگرفته است خطر ابتلا به سرطان بیضه ۲۰ تا ۵۰ برابر شایعتر از افراد عادی است بنابراین جراحی و پایین آوردن بیضه سبب شده که اگر بیضه دچار سرطان شود هرچه سریعتر و و در زمانی که قابل درمان است تشخیص داده شود.
وی با اشاره به اینکه شایعترین علامت این سرطان بزرگ شدن و سفتی بیضه بدون درد یا لمس توده سفت در بیضه است، گفت: سرطان بیضه معمولا به تدریج بزرگ شده و بیمار در بیضه خود احساس سنگینی میکنند همچنین با پیشرفت بیماری علائمی همچون درد پشت، تهوع، استفراغ، بیاشتهایی، سرفه، تنگی نفس، درد استخوان و ورم پاها نیز مشاهده میشود.
رئیس انجمن نورویورولوژی ایران با اشاره به اینکه سرطان بیضه با معاینه پزشک، انجام سونوگرافی و آزمایشهای خونی ویژه سرطان بیضه تشخیص داده میشود، اضافه کرد: تاخیر در مراجعه به پزشک میتوانند باعث پیشرفت و گسترش سرطان بیضه به سایر محلها و حتی غیر قابل درمان شدن آن شود.
مهراد در خصوص درمان سرطان بیضه عنوان کرد: درمان مشترک در تمامی موارد خارج کردن بیضه مبتلا به سرطان با جراحی است و برحسب میزان پیشرفت و نوع سرطان درمانهای دیگر شیمی درمانی، اشعه درمانی و جراحی وسیع شکمی جهت خارج کردن غدههای لنفاوی شکم انجام میشود.
وی ادامه داد: در صورتی که بیضه طرف دیگر سالم باشد خارج کردن یک بیضه تاثیری در عملکرد جنسی و باروری شخص ندارد و همچنان بهترین راه تشخیص به موقع سرطان بیضه توسط خود شخص است که باید با مشاهده و سفت شدن غیر طبیعی بیضهها بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه کند.
نظر شما