دکتر جواد مینایی در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت )، درباره خوابرفتن مکرر عضلات گفت: گزگز، مورمورشدن یا خوابرفتن در اندام انتهایی بدن یعنی دست و پا غالبا به این دلیل ایجاد میشود که اعصاب و عروق تغذیهکننده اندام به دلیل تحت فشار قرار گرفتن یا بیماری تضعیف شده ودر نتیجه تغذیه اندامها تضعیف میشود.
وی ادامه داد: این حالت معمولا در افرادی ایجاد میشود که یا شغلی دارند که بر مبنای آن حرکات تکراری در طول روز دارند مانند تایپ کردن یا اینکه در دوره خاصی از زندگی هستند مانند زنان باردار یا اینکه بیماری خاصی مانند دیابت دارند، همچنین افرادی که به دلیل کهولت سن دچار تنگی یا گرفتگی عروق هستند یا افراد دارای آرتروز و دیسک ناحیه در گردن و کمر دارند نیز ممکن است حالت خواب رفتن عضلات را به کرات تجربه کنند.
این متخصص استیوپاتی با تاکید برضرورت معاینه بالینی افرادی که در دفعات زیاد دچار خواب رفتن عضلات میشوند، اظهار کرد: در کنار معاینه بالینی تست تشخیصی، نوار عصب و عضله و سونوگرافی عروق به تشخیص علت خواب گرفتگی کمک میکنند.
وی با بیان اینکه درمان این حالت با توجه به علت ایجاد آن مختلف است، تصریح کرد: اگر درناحیه گردن یا کمر فرد مشکلی وجود داشته باشد باید درمان روی این نواحی انجام شود اما اگر خواب رفتن عضلات در خانم باردار ایجاد شود میتواند ناشی از ورم عمومی بدن باشد که درمان خاص خود را دارد.
مینایی عنوان کرد: در حالت کلی بیماریهایی مانند دیابت، مشکلات تیروئیدی، کهولت سن، گرفتگی کانال مچ دست به نام سندروم تونل کارپ و گرفتگی کانال نخاعی درناحیه گردن و کمر میتوانند عوامل ابتلا به خواب رفتن مکرر عضلات باشند.
وی با بیان اینکه درمان این حالت از درمانهای دارویی و علامتی شروع شده و ممکن است به جراحی هم منجر شود، خاطرنشان کرد: در صورتیکه خواب گرفتی و گزگز و مورمور در اندام، ربطی به ریشههای عصب در گردن و کمر و نیز مسیر عبوری به سمت انتهای اندام نداشته باشد باید موارد دیگری در مغز همچون بیماری اماس، با گرفتن امآرآی و آزمایش خون بررسی شود، البته باید به این موضوع توجه شود که بیماری اماس شامل مجموعهای از علائم است و صرفا با خواب رفتن مکرر عضلات قابل تشخیص نیست.
نظر شما