به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، معمولا افراد مبتلا به دیابت در مورد مصرف میوه احتیاط میکنند. به نظر آنها، قند طبیعی موجود در میوهها میتواند موجب افزایش سطح قندخونشان شود. آنها باید مواد خوراکی و میوههای را مصرف کنند که دارای شاخص گلوکز پایینی (GI) هستند. یکی از این میوهها انگور است که سرشار از پلی فنولها است.
در حقیقت مطالعات نشان میدهند مصرف منظم انگور موجب کاهش سندروم متابولیک و پیشگیری از ابتلا به چاقی و دیابت نوع۲ میشود. انگور به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی همانند یک تنظیمکننده چندهدفی عمل میکند.
انگور جزء مواد خوراکی با شاخص گلوکز پایین طبقهبندی میشود و GI آن بین ۴۳ تا ۵۳ است. با این حال میزان پایینGI الزاما به معنای داشتن فایده برای قندخون نیست.
مطالعات اخیر نشان دادهاند مصرف انگور به شکل میوه، آبمیوه و عصاره میوه به دلیل وجود مواد مغذی گیاهی آن، میتواند موجب تعادل قندخون، تنظیم بهتر انسولین و افزایش حساسیت انسولین شود.
در حقیقت تمام انواع انگورهای قرمز، سبز و آبی-بنفش برای دیابت خوب هستند. حتی مشخص شده است عصاره دانه انگور هم از ابتلا به سندروم متابولیک، دیابت نوع ۲ و چاقی پیشگیری میکند و موجب بهبود سلامت رودهها میشود.
از آنجائیکه انگور سرشار از آنتی اکسیدانهاست بهترین گزینه برای کنترل فشار اکسایشی بوده و از بروز اسیب اکسایشی جلوگیری میکند و در نتیجه موجب کاهش ریسک مشکلات سلامت و بیماریهای تهدیدکننده جان میشود.
فلاوونوئیدهای موجود در انگور دارای خواص ضداکسایشی بالا بوده که به کاهش فشار اکسایشی کمک میکنند.
ویتامین C و منگنز، دو ماده مغذی مهم موجود در انگور هستند. اگرچه کل میوه انگور برای بدن مفید است اما دانه و پوست آن حاوی غنیترین میزان آنتی اکسیدانها هستند.
از اینرو محققان مصرف انگور را به میزان متعادل به افراد دیابتی توصیه میکنند(مهر)
نظر شما