به گزارش رسانههای دیگر خبرگزاری سلامت از فارس، ایرج حریرچی در نشست خبری اظهارکرد: وزارت بهداشت و گروههاى صنفى شامل وزارت بازرگانى، تعزیرات و صنف مربوطه، به وضعیت اغذیه فروشىها و رستورانهاى مجاز نظارت میکنند و تذکرات لازم داده مىشود.
وی ادامه داد: برخى از رستورانها و مواد غذایى موجود، از نظر ما مشکل دارند ولی از نظر مقرراتى نمیتوان منعى براى این موارد ایجاد کرد؛ اما در خصوص غذاهای دیگر همچون سالاد و برنج، نظارت بهداشتى صورت مىگیرد که ما در حد توانمان برخورد مىکنیم.
حسابهاى ملى سلامت
وی در توضیح حسابهاى سلامت گفت: هر کشورى سعى دارد حسابهاى ملى سلامت داشته باشد که استانداردهاى آن توسط سازمان جهانى بهداشت تعیین شده است.
طبق این حساب هر اقدام بهداشتى درمانى که با سلامت مرتبط است، اندازه گیرى مى شود. تعداد جداول حساب ملى مختلف است که در ایران جداول ٤ گانه بررسى مىشود. تا سال ٨٠ حساب ملى به صورت سالانه حساب نشده بود و اواخر سال ٥٠ حسابها استخراج شده بود. سعى شد از سال ٨٠ به صورت آیندهنگر حسابها بررسى شود.
وی افزود: در سال ٩٢ آخرین حساب ملى براى سال ٨٧ بود. اکنون سال ٩٣ و ٩٤ حاضر است و اکنون در سایت مرکز آمار قرار دارد. جداول مختلف تامین کنندگان، از جمله وزارت بهداشت، دولت، بیمهها و جیب مردم را تعیین مىکند و بر اساس نوع خدمت تدوین مىشود.
حریرچی تصریح کرد: در جداول مختلف هم رقم جارى و هم درصد پرداختىها مشخص مى شود که رقم ثابت در حسابهاى ملى سلامت دو نوع است: ثابت کل و ثابت بخش که اثرات تورم در آن وجود ندارد.
حریرچی در ادامه گفت: هفته گذشته در اکثر مراکز درمانى خدمات بیهوشى به نحوه مناسب ارائه شد و در برخى مراکز برخى اعمال انتخابى دچار مشکل بود که در حد یکى دو روز با تشکیل جلسه با این دوستان تصحیح شد.
وی افزود: وزارت بهداشت عضوى از اعضاى متعدد شوراى عالى بیمه است. برخى از همکاران صنفى ترجیح مىدهند برای هر موضوعی به وزیر بهداشت مراجعه کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: وزارت بهداشت در هر زمینه اى کار کارشناسى انجام میدهد و در برخى مواقع از خود صنف و مواقعی از کارشناس حوزه نظرسنجى مىشود.
حریرچی گفت: برخی از ما مىپرسند چرا هزینههاى بهداشتى و درمان کنترل نمىشود. عدهای نیز معتقدند اگر قرار است هزینه کنترل شود، به یک نسبت در تمامى صنفها کنترل شود و تعرفهها از تمام گروهها کم شود؛ اما متوجه نیستند که برقرار کردن عدالت لزوما به معنى تساوى نیست.
وی تصریح کرد: بهتر است این دوستان به مراجع قانونى و تولیت اعتماد کنند. متاسفانه افراد صنف معتقدند هرجا کاهشى صورت گرفته به نفع کسانى بوده که این کار را کردند. اما باید گفت تصویب کننده نهایی شورای عالی بیمه، دولت، وزیر بهداشت و وزیر رفاه هستند و هرکدام یک رای دارند.
اضافه وزن و چاقی در شهرها دو برابر روستاها
در ادامه این نشست خبری سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به بازگشایی مدارس و نحوه نظارت وزارت بهداشت بر روی اغذیهفروشیها توضیح داد با توجه به بازگشایی مدارس باید گفت: متاسفانه 21 درصد دانشآموزان کشور دچار مشکلات چاقی و اضافه وزن هستند. همچنین 16.1 درصد دانشآموزان لاغر هستند که به دلیل تغذیه نامناسب است، باید توجه کنیم که شیوع اضافه وزن و چاقی در شهرها دو برابر روستاها تخمین زده میشود.
وی عنوان کرد: 27.5 درصد دانشآموزان غذاهای غیرمفید مصرف میکنند همچنین حدود 25 درصد از دانشآموزان به صورت روزانه نوشابه میخورند و در وعده غذایی 15 درصد از این افراد فست فودها مشاهده میشود.
حریرچی تصریح کرد: 68 درصد از دانشآموزان سبزیجات تازه، 40 درصد میوه و همچنین 60 درصد دانشآموزان از مصرف شیر خودداری میکنند.
وی با بیان اینکه 21 درصد از دانشآموزان در غذای روزانه خود نمک اضافه میکنند، گفت: دانشآموزان تنها یک روز در هفته ورزش میکنند و 48 درصد این افراد از مسواک زدن روزانه پرهیز میکنند.
وی ادامه داد: طبق آمارهای دقیقی که در دسترس وزارت بهداشت قرار دارد 37 درصد دانشآموزان تریگلیسیرید بالا دارند و همچنین حدود 87 درصد مادران دانشآموزان خانهدار هستند و میتوانند غذای سالم برای فرزندانشان تهیه کنند.
سلامت دندان در کشور ما از وضعیت خوبی ندارد
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به وضعیت سلامت دندان در کشور، توضیح داد: متاسفانه سلامت دندان در کشور ما از وضعیت خوبی برخوردار نیست که برای رفع این مشکل طی دو سال باید به صد هزار مدرسه ابتدایی خدمات درمانی ارایه دهیم که 45 هزار نفر برای انجام این کار تربیت شدهاند.
وی در خصوص خدمات دندانپزشکی ارائه شده در روستاها، گفت: برای یک میلیون و 800 هزار خدمت ترمیمی به دانشآموزان ارائه شده و 500 هزار نفر خدمات فلوراید دریافت کردهاند که تعداد دانشآموزان فاقد مشکلات دندان از 8 درصد به 15 درصد افزایش پیدا کرده است.
حریرچی درخصوص ضررهای استفاده از دکلهای فشار قوی و مخابرات، توضیح داد: تبادل اطلاعات و استفاده از این دکلها لازمه زندگی امروز است و پیشبینیها نشان میدهد که تا سال 2023 ، 85 درد نقاط دنیا دسترسی به اینترت و وایرلس خواهند داشت.
وی گفت: فرکانسهای ایجاد شده باعث حساسیت و مشکل روانی میشود. چهره نازیبای شهر و حادثهخیزی نیز یکی دیگر از مضرات دکلهای مخابراتی است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: طبق بررسیهای انجام شده توسط وزارت بهداشت محیط زیست و وزارت ارتباطات هیچ دکل خارج از استاندارد ملی مشاهده نشده و قرار است طی سالهای آینده 70 ایستگاه آنلاین ثابت در سطح شهر راهاندازی شود که وضعیت ضررهای این دکلها را نشان دهد.
در ادامه نشست خبری سخنگوی وزارت بهداشت درخصوص کمکهای این وزارتخانه به مردم میانمار توضیح داد: وزارت بهداشت و گروههای مختلف پزشکی و پرستاری آمادگی خود را برای تهیه ملزومات پزشکی و مصرفی مردم این منطقه اعلام کردهاند و ما پیشبینی میکنیم آمارهای واقعی فاجعهبارتر از آمار اعلام شده است.
وی با اشاره به تفاهمنامه وزارت بهداشت و آموزش و پرورش درخصوص تغذیه سالم گفت: یک تفاهمنامه مهم میان وزارت بهداشت و آموزش و پرورش درخصوص پایگاههای تغذی سالم به امضا رسیده است و ما اعلام کردهایم که این پایگاهها باید به چه توصیههای غذایی توجه کنند و از والدین نیز درخواست داریم به فهرستهای غذاهای سرد و گرم اعلام شده توسط وزارت بهداشت توجه کافی داشته باشند.
خوراکیهای غیرمجار در مدارس ممنوع
حریرچی درخصوص غذاهای غیرمجاز که در بوفههای مدارس توزیع میشود گفت: چیپس با هر نام تجاری، غلات حجیم شده با هر نام تجاری، انواع پفک، سالاد الویه، فلافل، پیراشکی، پاستیل، خیارشور و انواع سسها از جمله موارد ممنوع هستند.
وی درخصوص غذاهای مجازی که بوفههای مدارس میتوانند عرضه کنند گفت: خشکبار، ذرت بو داده،خرما، شیر، ماست، دوغ بدون گاز، آب معدنی، انواع میوه، غذاهای پخته مثل آش، سوپ،لوبیا، عدسی، شیربرنج و سمنو به شرط اینکه روزانه و سالم پخته شوند در لیست غذاهای مجاز محسوب میشوند.
سخنگوی وزارت بهداشت درخصوص مشکلات حوزه تجهیزات پزشکی نیز توضیح داد: بخش دارو و ملزومات پزشکی به دلیل بدهی سنگین بیمهها با مشکلات زیادی مواجه شده است و زمانی که ما بر روی کار آمدیم این بدهیها 14ماه بود که الان متوسط بدهی بیمهها به 12 ماه رسیده و اقدامات متعددی در خصوص تامین اعتبار برای بیمارستانها و شرکتهای ملزومات پزشکی انجام شده است.
استعمال دخانیات عامل بروز سرطان
حریرچی با اشاره به شیوع سرطان سینه در بانوان گفت: سرطان سینه حدود یک سوم سرطانهای بانوان را تشکیل میدهد و این نوع سرطان در اکثر کشورها به دلیل تغییرات در عوامل خطرزا رو به افزایش است.
وی درمورد عوامل بروز این بیماری گفت: چاقی، عدم بارداری، اولین فرزنداوری در سن 35 سال ، مصرف سیگار و دخانیات از جمله عوامل بروز این نوع سرطان هستند.
وی تصریح کرد: بنده خبرهای منتشر شده در رسانهها در خصوص دو برابر شدن آمارهای مبتلایان به این بیماری را تکذیب میکنم.
حریرچی تصریح کرد: در حال حاضر سالانه 9800 نفر به آمار مبتلایان به سرطان سینه در کشور افزوده میشود.
وی در پایان در پاسخ به سوالی در خصوص بیمار نادر بستری شده در بیمارستان قائم مشهد که به نوعی داروی خاص نیازمند است، گفت: حدود 120 هزار تخت بیمارستانی در سراسر کشور وجود ارد که روزانه بیمارهای متعددی در آنها بستری میشوند و متاسفانه ما از وضعیت تک تک آنها اطلاعی نداریم با بررسی دقیق وضعیت بیمار از طرف سازمان غذا و دارو موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
نظر شما