کد خبر: ویتامین-d-نمی‌تواند-جلوی-شکستگی‌های-ا
۱ دی ۱۳۹۸، ۱۴:۱۲
به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکال‌اکسپرس، بررسی ۲۸ تحقیق گذشته نشان داده است، کهنسالانی که ویتامین D بیشتری در جریان خون آنها وجود دارد کمتر گرفتار شکستگی لگن و استخوان‌های دیگر می‌شوند. اما در تحقیق‌هایی که به‌طور خاص تاثیر مکمل‌های ویتامین D را مورد بررسی قرار داده‌اند، مشخص شده است، ویتامین D به‌تنهایی نمی‌تواند از خطر شکستگی استخوان‌ها در افراد مسن پیشگیری کند. درحقیقت، طبق این بررسی‌ها ترکیبی از کلسیم و ویتامین D، می‌توانند تا اندازه‌ای اثرات محافظتی روی استخوان‌ها داشته باشند. محققان دانشگاه آکسفورد می‌گویند، مصرف ترکیب ویتامین D و کلسیم می‌تواند تا یک ششم از خطر شکستگی‌های استخوان بکاهد و آن به مراتب مفیدتر از مصرف تنها ویتامین D است. همچنین بررسی‌های بنیاد ملی پوکی استخوان در آمریکا، نشان می‌دهد نیمی از زنان و یک چهارم مردان از ۵۰ سالگی به بعد به دلیل پوکی استخوان در معرض شکستگی استخوان هستند. کلسیم برای ساخت استخوان و محکم نگهداشتن آن بسیار ضروری است و ویتامین D، در جذب کلسیم به بدن کمک و از کاهش عملکرد ماهیچه‌ها پیشگیری می‌کند. محققان دانشگاه آلاباما در بیرمنگام آمریکا هم معتقدند که برای حفظ توده استخوانی و قوی نگهداشتن ماهیچه‌های بدن، افراد باید به‌طور مرتب ورزش کنند. ورزش بدن را در برابر جاذبه زمین راست و قوی نگه می‌دارد. ورزش‌هایی مانند دویدن، پیاده‌روی تند یا حرکات موزون، تراکم استخوان را به‌خوبی حفظ می‌کنند. همچنین ورزش می‌تواند ماهیچه‌ها را قوی نگهدارد و به بهبود تعادل آنها منجر شود و در نهایت از خطر زمین خوردن فرد پیشگیری کند. همچنین پرهیز از سیگار و نوشیدنی‌های الکلی، برای پیشگیری از کاهش حجم استخوان بسیار ضروری است. محققان آمریکایی می‌گویند، اگر فردی به پوکی استخوان مبتلا شد، برای کاهش خطر شکستگی استخوان‌ها یا بهبود تراکم استخوان، در کنار ورزش‌های مناسب، باید داروهای درمانی هم مصرف کند. همچنین فضای داخل خانه را به‌گونه‌ای مرتب کند که خطر افتادن در آنها به حداقل برسد. از طرفی، به دلیل اینکه مواد غذایی کمی یافت می‌شود که ویتامین D داشته باشند، افراد باید زمان بیشتری را بیرون از فضای بسته و زیر نور آفتاب بگذراند. به گزارش طبنا، محققان می‌گویند، افراد کمتر از ۵۱ سال، روزانه باید ۱۰۰۰میلی‌گرم کلسیم و ۴۰۰ تا ۸۰۰ واحد بین‌المللی ویتامین D مصرف کنند و مقدار کلسیم و ویتامین D در افراد بالای ۵۰ سال، به ترتیب، ۱۲۰۰ میلی‌گرم و ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ واحد بین‌المللی است. مترجم: نادیا زکالوند

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha