محمد قلعی بعد از پایان دوره کارشناسی خود در ایران به فرانسه رفت و در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در رشته رادیوشیمی فارغ التحصیل شد و حالا پس از شش سال به امید کار و کمک به دانش داخلی به ایران آمده است.
قلعی در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت) با بیان اینکه شرایط برگشت نخبهها به کشور خیلی سخت است، افزود: بهنظرم شرایط برای برگشت نخبهها و دانشآموختههای ایرانی خارج از کشور فراهم نیست، ضمن اینکه امکانات لازم برای همه رشتههایی که در اروپا وجود دارد در کشور نیست.
وی با اشاره به اینکه رشته تحصیلیام در ایران وجود ندارد، گفت: رشته من شیمی هستهای است و در اوج تحریمهای هستهای و در زمانی که بورسیه دانشجویان ایرانی در رشتههای شیمی در اروپا لغو میشد، موفق شدم به عنوان نخستین ایرانی این رشته تحصیلی را بخوانم.
این دکتری رادیولوژی ادامه داد: بعد از اینکه درسم تمام شد با کلی امید به ایران آمدم و دیدم هیچ امکاناتی برای رشتهای که خواندهام وجود ندارد البته خوشبختانه دانشگاه شهیدبهشتی توانسته بخشی از این امکانات را فراهم کند.
قلعی تصریح کرد: اگر امکانات آزمایشگاهی و بودجههای تحقیقاتی فراهم شود خیلی از ایرانیها و خیلی از هم دورهایهای من قصد دارند به کشور برگردند، شاید در ابتدایی که در فرانسه تحصیل میکردم محو جذابیت آن شده بودم اما همه کسانی که در آن طرف تحصیل میکنند دوست دارند به ایران برگردند و در اینجا کار کنند. فکر میکنم شرایط نه مثل اروپا و آمریکا اما اگر یک مقدار امکانات و بودجه در اختیار نخبهها قرار گیرد، مسلما میتوان زمینه برگشت خیلی از نخبهها را فراهم کرد.
وی با اشاره به نقش کنگرههای بین المللی در جذب نخبهها، اضافه کرد: قطعا کنگرههایی که برگزار میشود باعث ورود نخبهها به ایران و برقراری ارتباطات و در نهایت جذب نخبهها شود، اگر این اتفاق بیفتد میتوانیم ره صدساله را یک شبه برویم.ایرانیهای تحصیلکرده زیادی در اروپا هستند که میتوانند برای پیشرفت اقتصاد مقاومتی ایران موثر باشند و به نظرم توسعه علمی تنها راه این اتفاق است.
قلعی در حال حاضر به عنوان محقق با دانشگاه شهید بهشتی همکاری دارد.
نظر شما