رژیم غذایی مناسب بیماران مبتلا به التهاب روده

متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، گفت: اصلاح سبک زندگی همراه با درمان های رایج در کنترل علایم بیماران مبتلا به التهابات روده شامل: کرون و کولیت اولسروز و پیشگیری از عود علائم آنها بسیار اهمیت دارد.

به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ بیماری های التهابی روده اصطلاحی است که دو بیماری کولیت اولسروز و بیماری کرون را در برمی‌گیرد.

- کولیت اولسروز بیماری است که در آن التهاب روده در دیوارۀ داخلی رودۀ بزرگ رخ می دهد.

- بیماری کرون سبب التهاب دیوارۀ داخلی و خارجی هر دو رودۀ بزرگ و کوچک می‌شود. وقتی این اتفاق می‌افتد دیوارۀ داخلی روده قرمز متورم و زخم شده و خونریزی می‌کند.

مهم است که شما در مورد هر یک از این بیماری‌ ها اطلاعاتی داشته باشید و بدانید چگونه روی بدن شما تأثیر می‌ گذارند.

دکتر مریم عظیمی متخصص طب ایرانی ، استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، در خصوص بیماری های التهاب روده "کرون" و "کولیت اولسروز" به بیماران دچار مشکلات روده توصیه هایی دارد، که در ذیل به شرح آن می پردازیم:

شب ها زودتر بخوابید: دیر خوابیدن، خواب روز و الگوی نامنظم خواب علائم بیماری را تشدید می کنند.

ورزش منظم و ملایم روزانه داشته باشید: بی تحرکی و همچنین ورزش های سنگین و شدید برای شما مضر است.

مصرف دخانیات را متوقف کنید: از مصرف سیگار، قلیان، مواد مخدر و نوشیدنی های حاوی الکل پرهیز نمایید.

از قرار گرفتن در شرایط استرس زا پرهیز کنید: پیاده روی در هوای خنک، تنفس عمیق، خواب منظم و کافی، پرداختن به سرگرمی های مورد علاقه مانند کارهای هنری به کاهش استرس کمک می کند.

ماساژ دست ها و پاها: در صورت امکان، روزانه دست ها و پاها را با روغن زیتون ماساژ دهید.

وعده های غذایی منظم داشته باشید:

وعده های غذایی منظم و طبق برنامه ریزی داشته باشید، از ریزه خواری و درهم خواری پرهیز کنید و مصرف غذاهای گوشتی(به خصوص گوشت قرمز) را کاهش دهید. مصرف گوشت پرندگان کوچک مانند کبک و بلدرچین در این بیماری مناسب تر هستند.

به میزان متعادل از میوه و سبزیجات استفاده نمایید، بهتر است میوه به عنوان میان وعده و قبل از غذا مصرف شود.

افراد مصرف غذاهای دیر هضم و غلیظ مانند ماکارونی، لازانیا، الویه و غذاهای خمیری را کاهش دهند و از مصرف فست فودها، غذاهای چرب و سرخ کردنی ها پرهیز کنند.

جوانه تازه غلات به خصوص جوانه جو را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

از مصرف ادویه های تند و تیز، ترشی ها و شوری ها پرهیز نمایید و همچنین استفاده از زردچوبه به میزان متعادل در پخت غذا توصیه می شود.

از مصرف کاکائو، قهوه، نوشیدنی های گازدار، نوشیدنی های بسیار شیرین، انواع سس ها، فست فودها، غذاهای چرب و سرخ کردنی ها بپرهیزید.

شربت های کم شیرینی، دانه های لعاب دار مانند؛ اسفرزه، تخم ریحان و تخم بالنگو با گلاب برای افراد مفید است و می توان این شربت ها را به صورت خنک و در میان وعده و با معده خالی مصرف نمایند.

مصرف روزانه فالوده سیب(سیب پوست گرفته رنده شده، همراه با گلاب یا سایر عرقیات نشاط آور) به عنوان میان وعده توصیه می شود.

مغز بادام درختی به صورت شیر بادام یا حریره بادام برای شما مفید است.

مصرف کشمش، مغز فندق، مغز بادام، انجیر و توت به عنوان میان وعده توصیه می شود.

دکتر مریم عظیمی متخصص طب ایرانی_ دانشگاه علوم پزشکی کرمان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha