کد خبر: آیا-خواص-آنتی-بیوتیکی-در-شلغم-صحت-دارد؟
۲۶ آذر ۱۳۹۹، ۱۶:۱۸
آیا خواص آنتی بیوتیکی در شلغم صحت دارد؟

پس در این همه گیری کرونا نیز از خوردن شلغم غافل نباشید.

از خواص شگفت انگیز شلغم برای سلامتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تقویت سیستم ایمنی: شلغم سرشار از ویتامین C است که باتحریک تولید گلبول های سفید و آنتی بادی می تواند نقش موثری در بهبود سیستم ایمنی داشته باشد.

سلامت قلبی و عروقی: شلغم سرشار از فولیک اسید و ویتامین های K و C است که با داشتن خواص ضد التهابی و کاهنده سطح کلسترول خون برای سلامتی قلب و عروق مفید است.

بهبود سلامت ریه و چشم: شلغم منبع غنی از ویتامین A است که فواید اصلی این ویتامین در حفظ سلامت ریه و چشم ها است. از این رو، مصرف شلغم برای افرادی که مشکلات تنفسی از جمله آسم دارند، به دلیل محتوای بالای ویتامین A و C بسیار مفید است.

تقویت استخوان: شلغم حاوی مقدار زیادی کلسیم و پتاسیم است که می تواند منجر به تقویت استخوان ها شود و به کمک خواص ضد التهابی که دارد در تسکین درد های ناشی از آرتروز و رماتیسم موثر باشد.

ضد سرطان: آنتی اکسیدان های قوی موجود در شلغم (شامل ویتامین C ، E و همچنین بتاکاروتن) نقش مهمی در کاهش استرس اکسیداتیو و ضد سرطان دارد.

بهبود سلامت دستگاه گوارش: شلغم سرشار از فیبر است که علاوه بر حفظ سلامت دستگاه گوارش (برطرف کردن یبوست)، به دلیل کالری کم می تواند در کنترل بهتر وزن بدن موثر باشد.

موثر در کم خونی فقر آهن: شلغم، علاوه بر اینکه سرشار از ویتامین C است، یکی از سبزی های غنی از آهن نیز است. از این رو مصرف آن در افرادی که کم خونی فقر آهن دارند، مفید است.

به یاد داشته باشیم با مزایای متعددی که برای مصرف شلغم بیان شد، در بیمارانی که کم کاری تیروئید، سنگ صفرا یا مشکلات کلیوی دارند، منع مصرف شلغم وجود دارد.

«نسرین نسیمی» کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha