مدیر جهاد کشاورزی بیجار، با اشاره به تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن گندم در بیجار، این شهرستان را قطب تولید گندم در استان و از بزرگترین شهرهای تولید کننده این محصول استراتژیک در کشور دانست.

به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کردستان، پیمان قمری گفت: شهرستان بیجار در ۱۰ سال اخیر یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محصول استراتژیک گندم به صورت دیم، در سطح کشور است.


مدیر جهادکشاورزی بیجار همچنین این شهر را یکی از بزرگترین تولید کنندگان علوفه در استان خواند و افزود: به واسطه تولید علوفه، ما در بخش تولید گوشت دام سبک و سنگین و به طبع آن تولید فراورده های دامی نیز پیشرو هستیم.

قمری افزود: فعالیت ۷۰ واحد تولید مرغ گوشتی با تولید سالانه یک میلیون و۲۰۰ هزار قطعه جوجه و هشت هزار تن مرغ گوشتی و ۲ واحد تولید مرغ تخم گذار باعث شده است که در این بخش نیز جزء شهرستان های برتر باشیم.

وی خاطرنشان کرد: تفاهم نامه ای فی مابین سازمان جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در راستای تحقق شعار سال با نام طرح "جهش تولید در دیمزارها" منعقدشد و این طرح از سال گذشته در کردستان در مساحتی بالغ بر ۵۰ هزار هکتار شروع و اکنون به ۱۰۳ هزار هکتار افزایش پیدا کرده است.

 مدیر جهادکشاورزی بیجار در خصوص طرح جهش تولید در دیمزارها گفت: در این طرح تاکید بر این است که در زمان آیش زمین، ارقام زراعی مانند دانه های روغنی و نباتات علوفه ای دیم با تحقیقات بر اراضی دیم بیجار به عنوان شهرستان پایلوت کاشت شود.

قمری بیان کرد: طرح مشترکی نیز با دانشگاه تهران با هدف اصلی جایگزین کردن کشت های پاییزه و ارقام مختلف علوفه و استفاده از دستگاه های کشت مستقیم در راستای کشاورزی حفاظتی، حفظ خاک و پایداری کشاورزی برنامه ریزی شده که امید است در سال آینده اجرا شود.

وی یاد آور شد: تحقیق و پژوهش برعهده واحد استانی است اما نتایج آن به بخش اجرا (ادارات شهرستان) انتقال و توسط کارشناسان با هدف پایه گذاری در اختیار کشاورزان پیشرو قرار داده می شود.

مدیر جهاد کشاورزی بیجار تصریح کرد: نیاز به سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و دامداری از سوی بخش خصوصی همچنان احساس می شود و در حمایت از سرمایه گذاران از محل صندوق توسعه ملی، بانک عامل که همان بانک کشاورزی است تسهیلات کم بهره برای احداث دامداری های صنعتی، گلخانه ها و... پرداخت می شود.

وی در رابطه با حمایت ها و طرح های تشویقی ویژه کشاورزان و دامداران از سوی سازمان جهاد کشاورزی نیز بیان کرد: در اختیار قرار دادن بخشی از ارقام جدید بذر، کود و نهاده ها به صورت یارانه ای، پرداخت بخشی از هزینه های خرید نهال از مراکز معرفی شده و پرداخت بخشی از هزینه بیمه زمین های کشاورزی با هدف افزایش تولید، اقدامات موثری بوده است که تاکنون انجام داده ایم.

قمری گریزی هم به بیان مشکلات بخش کشاورزی داشت و افزود: ما در استفاده از بخش های وسیعی از زمین های سطح شهرستان به منظور کشاورزی و احداث گلخانه های صنعتی،   به دلیل قرار گرفتن در دشت ممنوعه از لحاظ کمبود آب و عدم مجوز حفر چاه مشکلات فراوانی داریم که امید است با مجوز بهره برداری از آب سد تالوار زمین های منطقه جانی تازه بگیرند.