به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) خراسان جنوبی، جواد اشرفی سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی در جمع اعضای کارگروه اقتصاد و معیشت خراسان جنوبی، اظهارکرد: هدف از اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها، توزیع نقدینگی به سطح جامعه نیست و نقدینگی جدیدی هم وارد کشور نمی شود، بلکه نقدینگی که قبلا در اختیار واردکننده بود و باعث ایجاد رانت شده بود، الان با اجرای این طرح، در اختیار مردم قرار گرفته است.
وی افزود: با اجرای این طرح؛ ۴ قلم کالای اساسی افزایش قیمت داشته است. البته بعضی از کالاهای دیگر هم جزو کالاهای ثانویه است که برای افزایش قیمت آن چارچوب تعیین شده و هیچ افزایش قیمت خودسرانه ای مورد تایید نیست و با آن برخورد قاطع خواهد شد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه افزایش قیمت برنج به دلیل تغییر در تعرفه جهانی و نرخ واردات بوده است، اظهارکرد: همه افزایش قیمت ها نباید به طرح عادلانه سازی یارانه ها گره بخورد، بطور مثال افزایش کرایه حمل و نقل هیچ ارتباطی با طرح مردمی سازی یارانه ها ندارد و این موضوع قبل از اجرای این طرح اتفاق افتاده است.
وی با بیان اینکه قطعا اگر همراهی مردم نبود، این طرح عملیاتی نمی شد، گفت: دولت برای اجرای این طرح یک سری الزاماتی داشت که از جمله آن الزام قانونی، الزام عقلایی و منطقی، الزام مبارزه با رانت و حمایت از طبقات محروم و فقیر جامعه بود و در مجموع هم همه موافقان و مخالفان دولت معتقد بودند که باید این اصلاح نظام ساختار بودجه رقم بخورد.
طرح مردمی سازی یارانه ها به اقتصاد و معیشت خانوار استان کمک می کند
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی تشریح کرد: بر اساس آمار سازمان برنامه و بودجه خراسان جنوبی؛ میانگین سطح درآمد خانوار شهری استان سالانه ۵۴ میلیون تومان و میانگین سطح درآمد خانوار شهری کشور سالی ۷۴ میلیون تومان است. همچنین سطح درآمد خانوار روستایی استان سالانه ۲۶ میلیون تومان و میانگین کشوری آن سالانه ۴۳ میلیون تومان است.
اشرفی تصریح کرد: بر این اساس؛ اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها؛ قطعا توان و قدرت خرید استان ما را بالا می برد و به اقتصاد و معیشت خانوار استان کمک می کند.
وی بیان کرد: اقتصاد خراسان جنوبی روستا محور است و حتی مناطقی از استان هم که از روستا به شهر تبدیل شده است، کشاورزی محور است و تنها اسم شهر دارد که با توجه به درآمد پایین مردم، یکی از شاخص های این طرح، افزایش ضریب توان خرید مردم خواهد بود.
او افزود: در واقع خراسان جنوبی تولید ثروتی ندارد و سهم او از این کیک اقتصادی کشور نیم درصد است، اما استفاده ای که از بودجه می برد، یک یا دو درصد است.
* از ایده های کارگروه اقتصاد و معیشت استان استفاده می کنیم
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به برگزاری میز خدمت مسئولان و گسترش و تبیین این موضوع، گفت: باید مطالبه گری هم که صورت می گیرد، با اخلاق مداری باشد و از طرف دیگر باید دامنه این مطالبه گری را گسترش داد تا سایر مطالبه گران هم به این جمع بپیوندند. بنده از این اتاق مطالبه گری به عنوان مشاور استفاده می کنم و به همین دلیل باید از دل جلسات مطالبه گری، راهکارهایی پیدا شود و در دستور کار قرار بگیرد.
وی یادآور شد: هم اکنون اجرای طرح مردمی سازی یارانه را به صورت ساعتی و لحظه ای، در بخش های مختلف صنوف رصد و پایش می کنیم و برای اینکه التهابی به جامعه وارد نشود، تا نیمه های شب پای کار هستیم. در واقع ما همیشه سرباز نظام هستیم و خودمان را بدهکار نظام می دانیم و تا حد توان و وسع کار خواهیم کرد.
اشرفی تاکید کرد: مردم صداقت در کلام صریح و شفاف رئیس جمهور را درک کردند، اما در اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها، نیازمند کار رسانه ای بیشتری هستیم که در این خصوص باید رسانه ها موضوع را بیشتر و بهتر برای مردم تبیین کنند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به کاهش قیمت مرغ در بازار، اظهارکرد: هیچ کس مدافع گرانی نیست، اما نظام عرضه و تقاضا هم تا سطحی می تواند قیمت را متعادل کند و باید این نکته را هم مورد نظر قرار داد که ارزانی هم چیز خوبی نیست، چرا که مثلا کاهش قیمت مرغ، تولید را دچار مشکل می کند و کاهش تولید هم در نهایت باعث افزایش قیمت و ضرر خود مردم خواهد شد.
وی تاکید کرد: مهم ترین نقطه؛ حمایت از تولید است و در این مسیر هم پرداخت سرمایه درگردش در حوزه تولید کشاورزی به انضمام شرکت های توزیعی ضروری است تا دچار ضعف و مشکل نشوند.