رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان گفت: شرکت های بزرگ تولیدی و معدنی فعال استان کردستان، حساب های بانکی خود را به استان انتقال داده تا استان از مزایای مالیات بر ارزش افزوده و منابع بانکی آنها بهره مند شود.

به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کردستان، ارسلان ازهاری در جلسه ستاد تجهیز درآمدهای کردستان با اشاره به اینکه بخش زیادی از منابع درآمدی استان از محل مالیات تامین می شود، گفت: ضرورت دارد درآمدهای مصوب مالیاتی دقیق و مستند مصوب شود تا منجر به عدم تحقق نشود.

وی افزود: منابع بانکی استان ضعیف است و ضرورت دارد شرکت های بزرگ تولیدی و معدنی و ... که در استان فعال هستند حساب های بانکی خود را به استان انتقال داده تا استان از مزایای مالیات بر ارزش افزوده و نیز منابع بانکی آنها بهره مند شود چرا که این شرکت ها خدمات و امکانات خود را از استان دریافت می کنند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان همچنین بر ضرورت تلاش دستگاه متولی برای بازگشت سهم استان از حقوق دولتی وصولی معادن در سنوات گذشته تاکید کرد و اظهار کرد: بر اساس تبصره ۶ ماده ۱۴ قانون معادن ۱۵ درصد از حقوق دولتی وصولی باید به استان معدن خیز اضافه بازگردد، به طوری که تمام اعتبار یاد شده جهت ایجاد زیرساخت و رفاه و توسعه شهرستان با اولویت بخشی که معدن در آن واقع شده، اختصاص یابد.

ازهاری همچنین به سایر منابع درآمدی استان همچون درآمدهای حاصل از مالکیت دولت، فروش اموال و دارایی های دولتی، درآمدهای گمرکی، جرایم و خسارات و ... اشاره کرد و ادامه داد: دلایل عدم تحقق برخی از ردیف های درآمدی استان در سنوات گذشته باید بررسی گردد و تکالیف قانونی دستگاه های اجرایی به آنها یادآوری شود، ضمن اینکه ردیف های درآمدی استان باید واقعی تر باشند.

وی بیان کرد: برخی دستگاه ها در استان درآمدهایی دارند که به حساب خزانه دولت واریز نمی شود و باید برای این دستگاه ها ردیف تعریف شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان همچنین به ضرورت توجه هر چه بیشتر اداره کل مالیاتی و سایر دستگاه های متولی در موضوع شناسایی فرارهای مالیاتی اشاره کرد و گفت: درآمدهای مالیاتی استان و سایر حقوقات دولتی وصولی باید شفاف باشد.