به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) از کردستان هاشم ناظمی جلال در نشست شورای معاونین اداره کل و مدیران و روسای آموزش و پرورش شهرستان ها و مناطق تابعه استان که با حضور رئیس و اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: از نماینده مردم شریف شهرستان های مریوان و سروآباد به جهت تمهید مقدمات و زمینه سازی برای برگزاری این نشست تشکر می کنم.
وی در ادامه به تشریح وضعیت آموزش و پرورش استان کردستان در نشانگر و شاخص های عملکردی پرداخت و گفت: در سال تحصیلی جاری در سطح استان، ۲۳ هزار و ۷۱۱ نیروی انسانی به ۳۲۷ هزار دانش آموز در ۴ هزار و ۲۱۰ آموزشگاه و ۱۵ هزار و ۵۹۸ کلاس، درس خدمات آموزشی و پرورشی ارایه می دهند.
ناظمی جلال در ادامه به نقاط قوت و دستاوردهای آموزش و پرورش استان در شاخص های مختلف اشاره کرد و اظهارداشت: کردستان دارای مردمانی نجیبی است که در حل مشکلات آموزش و پرورش به بهترین شیوه مسدولان عرصه تعلیم و تربیت را همراهی می کنند.
وی وجود دانش آموزان نخبه و با استعداد را دومین نقطه قوت استان عنوان کرد و گفت: دانش آموزان این استان از نظر تحصیلات مستعد هستند و چند سال متوالی رتبه های برتر در مسابقات و المپیادهای نانو را کسب کرده است.
وی با اشاره به کسب رتبه های برتر کنکور سراسری و المپیادهای علمی توسط دانش آموزان، خاطرنشان کرد: خوشبختانه آموزش و پرورش کردستان در این زمینه سرآمد و جزو استان های برتر کشور است.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان با بیان اینکه فرهنگیان دلسوز و تلاشگر زیادی در استان فرهنگی ما مشغول خدمت هستند، گفت: بیشتر این فرهنگیان دارای تحصیلات عالیه و به بهترین شیوه در خدمت دانش آموزان این استان می باشند.
ناظمی جلال در ادامه به برخی از چالش های آموزش و پرورش استان کردستان نیز اشاره و کمبود نیروی انسانی را یکی از مشکلات پیش رو عنوان کرد و گفت : با توجه به خروجی نیرو و بازنشستگی تعدادی از فرهنگیان و نابرابری آن با نیروهای ورودی، در این خصوص استان با چالش هایی مواجه است.
وی کمبود فضاهای آموزشی را یکی دیگر از چالش های استان عنوان کرد و اظهار داشت: حدود ۳۰ درصد مدارس استان نیاز به مقاوم سازی و بازسازی دارد.
ناظمی جلال با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶۶ مدرسه کانکسی و سنگی فاقد استحکام در سطح استان وجود دارد؛ تصریح کرد: تعداد ۹۶ مدرسه از این مدارس دارای بیش از ۱۰ نفر دانش آموز و ۷۰ مورد آن نیز دارای دانش آموز کمتر از ۱۰ می باشد.
وی افزود: بر اساس برنامه اولویت دار وزارت آموزش و پرورش تلاش بر این است که امسال و سال آینده تمامی مدارس سنگی و کانکسی برداشته شود و قطعا در این زمینه آموزش و پرورش استان نیاز به یک بودجه جهشی دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان با بیان اینکه ۲۵۳ هزار و ۴۳۳ دانش آموز شهری و ۷۴ هزار و ۸۱۶ دانش آموز روستای در مدارس استان در حال تحصیل می باشند؛ گفت: ۲۸۳ هزار و ۲۸۴ نفر از دانش آموزان استان در مدارس دولتی و ۴۳ هزار نفر نیز در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند.
وی در ادامه گزارشی از روند فعالیت دانشگاه فرهنگیان استان نیز ارائه کرد و با بیان اینکه خوشبختانه دانشگاه فرهنگیان کردستان در بسیاری از شاخص ها، جزو دانشگاه های برتر کشور است؛ گفت: در حال حاضر تعداد دو هزار و ۱۰۰ دانشجو شامل، هزار و ۲۸۰ دانشجوی پسر و ۷۳۰ دانشجوی دختر در ۹ رشته کارشناسی پسران و ۷ رشته کارشناسی دختران مشغول به تحصیل می باشند.
ناظمی جلال در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تقدیر و تشکر از اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در پیگیری موضوع رتبه بندی معلمان، گفت: خوشبختانه تعداد ۱۸ هزار و ۳۹۰ نفر از فرهنگیان تلاشگر استان کردستان مشمول قانون رتبه بندی شدند.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان در ادامه به موضوع فضاهای ورزشی در آموزش و پرورش استان نیز اشاره کرد و با بیان اینکه سرانه ورزشی هر دانش آموز در استان ۲۰ سانتی متر و پایین تر از میانگین کشوری می باشد؛ گفت: خوشبختانه در دولت سیزدهم با اجرای طرح شهید سلیمانی تعداد ۳۵ فضای ورزشی درون مدرسه ای شامل ۳۵ چمن مصنوعی و ۷ سالن ورزشی به مجموعه فضاهای ورزشی مدارس استان اضافه خواهد شد و در این حوزه نیاز به حمایت مالی داریم.
وی نبود تجهیزات کافی آموزشی، کارگاهی و هنرستانی را یکی دیگر از چالش های آموزش و پرورش استان عنوان کرد و گفت: در بخش هنرستان ها اکثر تجهیزات قدیمی است.
ناظمی جلال از اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی خواست که موضوع جذب نیروی انسانی در آموزش و پرورش فقط از طریق دانشگاه فرهنگیان انجام شود تا به بهترین شیوه بتوانیم شاهد خدمت رسانی به دانش آموزان این استان باشیم.
وی وجود قانون بومی گزینی را یکی دیگر از چالش های پیش روی آموزش و پرورش استان کردستان عنوان کرد و گفت: براساس آمار در سال ۱۴۰۰ استان کردستان از نظر تعداد پذیرفته شدگان کنکور، رتبه ۲۲ و پایین تر از میانگین کشوری است، اما استان البرز رتبه ۴ کشور اما در رتبه بندی استان ها بر اساس میانگین نمرات مکتسبه توسط دانش آموزان، استان کردستان در رتبه ۱۴ و استان البرز در رتبه ۱۶ کشوری قرار دارد.
گفتنی است در این نشست اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای بعد از استماع گزارش مسئولان آموزش و پرورش استان و نماینده شورای معاونین و مدیران و روسا، به بررسی مسائل و چالش ها پرداخته و برنامه های کمیسیون در راستای مسایل آموزش و پرورش تشریح شد.