تبریزنیا گفت: از سالها پیش طرحهایی برای خرید کتاب ارائه شد که سامانه خرید کتاب از دل تجربه‌ها شکل گرفت. در این طرح می‌توان به صورت ۲۴ ساعته و از هر جای کشور اقدام به خرید کتاب کرد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری سلامت،دکتر مجتبی تبریزنیا مدیر پردازش اطلاعات و آمار کتاب موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در مورد سامانه خرید کتاب بیان کرد: با توجه به تعداد کم کتابفروشی‌ها در کشور، از سالها پیش طرحهایی برای خرید کتاب ارائه شد که سامانه خرید کتاب از دل تجربه‌ها شکل گرفت. این سامانه ۲ هدف اصلی دارد. اولین هدف اینکه کتابفروشی‌ها، عرضه کننده کتاب در سامانه باشند و همچنین خریداران بیشتری بتوانند کتابها را راحتتر تهیه کنند و به نظر می‌رسد این سامانه توانسته تا حد زیادی موفق باشد.

وی برنامه ریزی این سامانه را مربوط به اوایل امسال دانست و ادامه داد: در شرایط کرونا مشکل مراجعه حضوری داشتیم و همچنین تجربیات طرحهای فصلی سالهای گذشته موجب رونمایی و شروع به کار سامانه خرید کتاب شد.

مدیر پردازش اطلاعات و آمار کتاب موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران ضمن اشاره به نقاط ضعف طرحهای فصلی و همچنین تلاش برخی کتابفروشی‌ها برای حذف سامانه خرید کتاب و ماندگاری خرید فیزیکی اظهار کرد: این سامانه، یک کار جدید است و چارچوب خودش را دارد. نمی‌توان تمام انتظاراتی که از حوزه کتاب داریم، از این سامانه بخواهیم. در گامهای بعدی، راهکارهایی برای تمام چالشهای این سامانه اندیشیده خواهد شد.

تخفیف ۲۵ درصدی به ازای خرید هر کتاب

تبریزنیا تشریح کرد: سامانه خرید کتاب با آدرس C. ketab. ir در دسترس است. خریداران می‌توانند با ورود به این سامانه از بین حدود ۱۴۰ هزار کتاب، کتاب مورد نظر خود را انتخاب نمایند. بیش از ۲۲۰ کتابفروشی عضو این سامانه هستند و کتابهای موجود در کتابفروشی خود را عرضه کرده‌اند و ممکن است کتابهای یکسان، قیمتهای مختلفی داشته باشند. خریداران باید پروفایلی درست کرده و اقدام به خرید نمایند. برای هر کد ملی و سیم کارتی که به اسم همان کد ملی است، ۱۰۰ هزار تومان یارانه تخصیص می‌یابد. برای هر خریدی که انجام می‌شود، ۲۵ درصد تخفیف اعمال شده و همچنین مبلغ ۸ هزار تومان بابت هزینه هر بسته باید پرداخت شود.

وی همچنین ادامه داد: این ۲۲۰ کتابفروشی در ۵۰ شهر مستقرند در حالیکه خریداران از ۵۲۸ شهر بودند که حاکی از عدالت فرهنگی در توزیع یارانه، عدالت خرید و عدالت اطلاعات می‌باشد. خرید حضوری تنها محدود به شهرهای بزرگ است که در این طرح این محدودیت برداشته شده است.

مدیرپردازش اطلاعات و امار کتاب موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران خاطرنشان کرد: در طرحهای فصلی حداکثر ۹۰۰ کتابفروشی فعالیت داشتند که بیشتر در شهرهای مراکز استان بودند. در این سامانه نیز به تدریج تعداد کتابفروشیها و خریداران نیز افزایش خواهد یافت.

فروش ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیونی سامانه خرید کتاب در مدتی کوتاه

تبریزنیا خرید ۲۴ ساعته را از تفاوتهای سامانه خرید کتاب با طرحهای خرید فصلی برشمرد و گفت: در حال تلاش برای افزودن برخی امکانات فنی هستیم تا مشکلات کمتر شود. همچنین شناخته شدن این سامانه به زمان نیاز دارد و باید بیشتر معرفی شود. در حال اتصال نرم افزار موجودی کتابفروشی‌ها به این سامانه هستیم تا موجودی کتابفروشیها با آن چیزی که در سامانه عرضه می‌شود، یکسان باشد.

مدیر پردازش اطلاعات و آمار کتاب موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران ضمن تاکید بر ضرورت معرفی این سامانه بیان کرد: اگر تولیدکننده و توزیع کننده کار خود را به درستی انجام دهند، زنجیره تکمیل خواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به تغییرات مداوم این سامانه و پویایی آن یادآوری کرد: این سامانه با وجود نوپا بودن و مدت زمان کمی که از شروع آن می‌گذرد، بیش از حدود ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، فروش در آن انجام شده است. همچنین بیش از ۸ هزار سفارش از ۵۲۸ شهر در آن ثبت شده است. کتابهای عرضه شده از حدود ۴۵۰۰ ناشر بوده که از ۲۲۰ ناشر خریداری شده است.

برچسب‌ها