مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان گفت: باتوجه به اثرگذاری نقش آب بر مسایل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، ضروری است که هرچه سریعتر قوانین توزیع عادلانه آب بازنگری و ابلاغ شود.

به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کردستان، آرش آریانژاد روز دوشنبه درنشست حقوق آب منطقه یک کشورکه با حضور نمایندگان حقوقی و حفاظت و بهره برداری شرکت‌های آب منطقه ای استان های کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان و زنجان در مجتمع ایثارسنندج برگزارشد، اقدامات و فعالیتهای شرکت آب منطقه ای کردستان را تشریح کرد.

تثبیت ۳ هزار هکتار بستر رودخانه های استان کردستان/ صدور سند مالکیت برای ۱۴۲۸ هکتار اراضی بستر منابع آبی استان

آریا نژاد از تثبیت ۳ هزار هکتار بستر رودخانه های استان کردستان به نام دولت جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون جامع آئین نامه مستندسازی اموال غیرمنقول و سایر الزامات قانونی سند مالکیت خبرداد، و گفت این مهم با همکاری دفتر حقوقی و حوزه معاونت حفاظت و بهره برداری و گروه مهندسی رودخانه ها بدست آمده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کردستان به صدور سند مالکیت برای هزار و ۴۲۸ هکتار از اراضی بستر منابع آبی استان اشاره کرد و افزود: برای ۹۶۵ هکتار از اراضی بستر سد قشلاق سنندج، ۱۱۰ هکتار سد گاران مریوان، ۱۰۶ هکتار در سد امیرآباد و رمشت کامیاران، ۸۴ هکتار از اراضی سد زیویه، ۴۰ هکتار از اراضی سد عباس آباد بانه، ۵۶ هکتار از اراضی سد سنگ سیاه و ۶۷ هکتار از اراضی سد سورال دهگلان، سند مالکیت شرکت آب منطقه ای کردستان صادر شده است.


آرش آریانژاد در خصوص سامانه مکانی تملک اراضی (سامان) گفت : تاکنون از مجموع ۳۲ طرح استان، ۵۱۲ پرونده، چهار هزار و ۸۰۳ سند، هفت هزار و ۴۴ ملک به مساحت ۲ میلیون و ۳۷۲ هزار و ۵۳۷ مترمربع، توسط واحد حقوقی شرکت آب منطقه ای کردستان در این سامانه ثبت شده است.

ضرورت تعیین حریم رودخانه قشلاق سنندج


آریانژاد بیان کرد : برخی افراد سودجو به دنبال تصرف اراضی حریم رودخانه قشلاق سنندج و خرید و فروش آن هستند که مشکلات زیادی برای شرکت آب منطقه ای ایجاد کرده است.

وی در این راستا بر برضرورت تسریع در تعیین حریم رودخانه قشلاق سنندج تاکید کرد و گفت: با توجه به تغییرات بستر رودخانه به دلیل کاهش بارندگی، انجام این مهم ضروری است.

قانون توزیع عادلانه آب با شرایط کنونی کشور سازگاری ندارد

درادامه نشست مدیرکل حقوقی شرکت مدیریت منابع آب ایران تصریح کرد : آب یک مقوله خیلی مهم است و بدون در نظر گرفتن همدلی و سازگاری بین دستگاه‌های مسئول از جمله وزارت نیرو و قوه قضاییه، نمی توانیم در این زمینه موفق عمل کنیم.

حسین زمانی : قانون توزیع عادلانه آب مربوط به ۵۰ سال گذشته است و با شرایط کنونی کشور سازگاری ندارد و بازنگری در این قانون و وضع قوانین جدید از ضرورتهای ساماندهی منابع آبی است.
وی ضمن تقدیر از توجه دولت سیزدهم به مسائل حقوقی منابع آبی تاکید کرد: قوانین جدید باید متناسب با شرایط کنونی کشور از لحاظ جغرافیایی و توجه به مسائل محیط زیستی و اقتصادی باشد.


مدیرکل حقوقی شرکت مدیریت منابع آب ایران افزود: لایحه حفاظت از رودخانه ها و کنترل سیلاب در کمیسیون کشاورزی مجلس در حال بررسی است و لایحه اصلاح ماده ۴۵ قانون توزیع عادلانه آب هم در قوه قضاییه در دست بررسی بوده که امیدواریم باحمایت قوه قضاییه اصلاح شود.

کردستان هفت درصد منابع آبی کشور را به خود اختصاص داده است
معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان هم دراین نشست اظهارداشت: کردستان هفت درصد منابع آبی کشور را به خود اختصاص داده و دارای ۱۷ رودخانه دائمی و ۳۴ رودخانه فصلی است.
عرفان مومن‌پور با بیان اینکه منابع آبی زیرزمینی ۸۲۳ میلیون مترمکعب کسری مخزن دارد، ادامه داد: ۱۵ هزار و ۱۳۵ حلقه چاه مجاز با ۴۱۰ میلیون مترمکعب برداشت و هشت هزار حلقه چاه غیرمجاز با ۶۸ میلیون مترمکعب برداشت در استان وجود دارد.

گفتنی است این نشست به مدت ۲ روز، به میزبانی شرکت آب منطقه ای استان کردستان در مجتمع ایثار شهر سنندج با حضور نمایندگان ۶ استان کشور برگزار می شود.