به گزارش خبرگزاری سلامت_طبنا گیلان : پژوهشها نشان میدهد زمان صرف وعدههای غذایی به اندازه مقدار آن اهمیت دارد؛ تغییر ساده در ساعت غذا میتواند روند چربیسوزی را فعال کرده و به کاهش وزن، بهبود انرژی و خواب بهتر کمک کند. بررسیها نشان داده وقتی بیشتر کالریهای روزانه در نیمه اول روز ـ یعنی صبح تا اوایل بعدازظهر ـ مصرف شود، بدن عملکرد بهتری خواهد داشت؛ از جمله هضم راحتتر، کالریسوزی بیشتر و احساس سیری طولانیتر.
در مقابل، مصرف شام سنگین و دیرهنگام میتواند باعث ذخیره چربی، افزایش قند خون و کاهش کیفیت خواب شود. علت این موضوع آن است که شبها با افزایش هورمون ملاتونین (هورمون خواب)، تنظیم قند خون دشوارتر میشود.
در یک مطالعه روی زنان دارای اضافه وزن، گروهی که بیشترین کالری روزانه خود را در وعده صبحانه دریافت کرده بودند، پس از ۱۲ هفته کاهش وزن و کاهش دور کمر بیشتری داشتند. همچنین، خوردن زودتر غذا میتواند شاخصهای سلامت متابولیک از جمله قند خون، چربی خون و مقاومت به انسولین را بهبود دهد و خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
کارشناسان توصیه میکنند برای داشتن سبک زندگی سالم، این تغییرات را در برنامه غذایی خود اعمال کنید:
• صبحانه و ناهار را کاملتر و همراه با پروتئین مصرف کنید.
• شام را سبکتر و زودتر، حداکثر تا ساعت ۷ عصر میل کنید.
• بعد از ساعت ۸ شب، آشپزخانه را «خاموش» اعلام کنید.
• خواب کافی داشته باشید تا هورمونهای اشتها متعادل بمانند.