رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی توانایی تولید واکسن را دارند و ضروریست با توجه به زیرساخت‌های مربوطه بتوانیم در این زمینه به خودکفایی برسیم و بی نیاز از واردات باشیم.

به گزارش خبرگزاری سلامت، دکتر حسن ابوالقاسمی روز سه شنبه در یک نشست خبری که در محل دانشگاه برگزار شد، افزود: ما دانش و علم لازم را در زمینه تولید واکسن در کشور داریم، در زمینه واکسن کرونا این موضوع تا مدتی پیگیری شد، اما بعدها با فروکش کردن شرایط و تغییر نیازها، یا این ضرورت برطرف شد و یا پیگیری جدی ادامه پیدا نکرد.
وی با اشاره به تحولات اخیر در کشور به خصوص جنگ ۱۲ روزه، اظهار داشت: امیدواریم هیچگاه بحران و جنگی رخ ندهد، اما اگر درگیری نیز رخ دهد، ما آمادگی کامل برای ارائه خدمات درمانی به مصدومان را خواهیم داشت.

ابوالقاسمی به موضوع تبعیض علمی و هدف قرار دادن دانشمندان کشور در جریان جنگ اخیر اشاره و افزود: یک همایش بزرگ تحت عنوان «مقابله با آپارتاید علمی» در اردیبهشت‌ماه سال آینده در سطح کشور برگزار می‌شود. در قرن‌های گذشته، صحنه علم و فناوری هیچگاه به‌صورت امروز مورد تهدید قرار نگرفته بود. در جنگ نیز مشاهده کردیم که ابتدا دانشمندان ترور شدند.

وی گفت: یک مجله معتبر علمی دنیا به پژوهشگران ما گفته که مقالات علمی شما چاپ نمی‌شود زیرا شما ایرانی هستید. ما در این همایش مستندات مربوط به این سوگیری‌ها و تبعیض‌های علمی را جمع‌آوری و منتشر می‌کنیم.

ابوالقاسمی تصریح کرد: این آپارتاید علمی، اولاً سعی در جذب نخبگان کشورهای دیگر دارد و دوماً مانع شکل‌گیری بحث‌های علمی بین‌المللی در کشور می‌شود. ما در سطح بین‌المللی یارگیری و اطلاع‌رسانی جهانی خواهیم کرد تا با این آپارتاید علمی مقابله کنیم.

به گفته وی، یکی از محورهای کنگره مقابله با آپارتاید علمی، شامل ترور دانشمندان در تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی نیز خواهد بود، زیرا ۱۳ دانشمند در حوزه صنعت هسته‌ای و ۱۸ نفر از اعضای کادر درمان در این جنگ شهید شدند.

وی با بیان اینکه سکوت مجامع بین‌المللی در برابر جنایات رژیم صهیونیستی در کشور غیرقابل باور بود، چرا که اگر این جنایت در یک کشور غربی رخ می‌داد، بسیاری از کشورها به آن واکنش جدی و عملی نشان می‌دادند، به توضیحاتی درباره ارائه خدمت در دوران جنگ ۱۲ روزه پرداخت و افزود: بیمارستان بقیه‌الله جزو بزرگترین بیمارستان‌های کشور است که میزبان مجروحین جنگ ۱۲ روزه نیز بود.

ابوالقاسمی تاکید کرد: نوع سلاح‌هایی که امروزه در جنگ‌های رژیم صهیونیستی مورد استفاده قرار می‌گیرد باعث می‌شود افراد علاوه بر مجروحیت‌ها، سوختگی نیز پیدا کنند. ما یک دانشگاه ماموریت‌محور هستیم و در جنگ باید هر احتمالی را در نظر گرفت تا بتوان به مجروحین خدمات خوبی ارائه کرد. دشمن صهیونی مقید به هیچ مسئله‌ای نیست و بنابراین آمادگی‌های کامل در حوزه بیولوژیک و درمانی وجود دارد.