رئیس انجمن بیماران مبتلا به دیابت می گوید: متاسفانه درمان دیابت در کشور به درستی انجام نمی شود و هزینه ها بیشتر صرف عوارض دیابت می شود به عنوان مثال در حال حاضر تخت های بیمارستان های قلب یا شهید رجایی بطور اکثریت توسط بیماران مبتلا به دیابت اشغال می شود که دچار بیماریهای قلبی و عروقی هستند.

اسدالله رجب در گفت و گو با خبرگزاری سلامت با تاکید بر ضرورت توجه به دغدغه ها و مطالبه گری بیماران دیابتی، اظهار داشت: در این ۳۵ سال بارها هشدار داده ام که پیشگیری بهتر از درمان است، اگر در زمینه عدم ابتلا به دیابت به مردم آموزش داده می شد و اعتبارات را در این زمینه سرمایه گذاری و هزینه می شد، الان با شبوع ۹۳ درصدی دیابت مواجه نبودیم.

وی در پاسخ به اثر پذیری نوارهای تست قند خون ایرانی نسبت به خارجی گفت: بطور که دستگاههای تولید داخل و وارداتی که تحت نظارت وزارت بهداشت تایید شده اند، ممکن است ۱۵ درصد خطا داشته باشند.

رجب درباره کمبود انسولین با برندهای خارجی نیز گفت: بیشتر داروهای خارجی به دلیل تحریم ها دارو کمبود می شود و اکنون انسولبن های ایرانی با پوشش بیمه ای به بیماران عرضه می شود.

رییس انجمن بیماران مبتلا به دیابت با اشاره به کمبود نوارهای تست قندخون، گفت: کمبود ها ی دارویی و نوارهای تست قند خون سالهاست در کشور وجود دارد و باید در این زمینه چاره ای اساسی اندیشید.

رجب تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به کمبود نوارهای تست قند خون، گرانی هم در این زمینه وجود دارد که باید چاره ای اساسی اندیشیده شود زیرا عدم کنترل به موقع قند خون باعث ایجاد عوارض بسیار تخریب کننده در سایر اعضای بدن بیمار می شود.

رییس انجمن دیابت ایران تاکید کرد: ضرورت دارد آموزش بیماران مبتلا به دیابت نیز تحت پوشش بیمه قرار گیرند زیرا آنها به دلیل هزینه های درمانی قادر به پرداخت هزینه آموزش نیستند و باید سازمانهای بیمه گر در این زمینه همکاری کنند.

بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت، در کشور ما حداقل ۱۴ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال مبتلا به دیابت هستند و تعدادشان بیش از ۷.۵ میلیون نفر برآورد می شود و چنانچه افراد دارای اختلال عدم تحمل گلوکز (پیش دیابتی) را به این آمار بیفزاییم، رقم افراد دیابتی و پیش دیابتی به حدود ۲۰ میلیون نفر جمعیت بالای ۲۵ سال می رسد. یعنی بیش از ۲۰ میلیون نفر جمعیت بالای ۲۵ سال مبتلا به دیابت یا در معرض دیابت هستند.