به گزارش خبرگزاری سلامت _ طبنا گیلان : پژوهشی جدید نشان میدهد که دیر خوردن صبحانه در میانسالی و سالمندی، میتواند با افزایش مشکلات سلامت و خطر مرگ زودرس همراه باشد. گروهی از پژوهشگران بیمارستان ماساچوست جنرال و بریگم با بررسی دادههای مربوط به ۲۹۴۵ فرد ۴۲ تا ۹۴ ساله طی سالهای ۱۹۸۳ تا ۲۰۱۷، ارتباط زمان صرف وعدههای غذایی با سلامت و طول عمر را مورد مطالعه قرار دادند. نتایج این پژوهش نشان داد که صرف صبحانه در ساعات دیرتر روز، با مشکلات جسمی و روانی، چند بیماری همزمان و همچنین افزایش خطر مرگومیر ارتباط معناداری دارد. حسن دشتی، پژوهشگر علوم تغذیه اعلام کرد: «تغییر در زمان صرف وعدههای غذایی، بهویژه صبحانه، در سالمندان میتواند شاخصی ساده و پایشپذیر برای وضعیت کلی سلامت باشد. این تغییرات میتواند به پزشکان و خانوادهها در شناسایی زودهنگام مشکلات جسمی یا روانی کمک کند.»
بر اساس تحلیلهای آماری، نرخ بقای دهساله در میان افرادی که صبحانه را زودتر مصرف میکردند ۸۹٫۵ درصد بود، در حالی که این رقم در گروهی که صبحانه دیرتر میخوردند به ۸۶٫۷ درصد کاهش یافت. جالب آنکه زمان صرف ناهار و شام با مشکلات سلامت ارتباط معناداری نداشت و تنها صبحانه نقشی کلیدی ایفا کرد. پژوهشگران در عین حال تأکید کردهاند که محدودیتهایی نیز در مطالعه وجود داشته است؛ از جمله اینکه تغییرات روزانه در الگوی وعدهها، محتوای غذایی و میزان فعالیت بدنی افراد به طور کامل بررسی نشده و دادهها عمدتاً بر اساس خوداظهاری جمعآوری شدهاند. با این حال، نتایج به روشنی نشان میدهد که تاخیر در صرف صبحانه میتواند عاملی هشداردهنده در زمینه سلامت سالمندان باشد و توجه به زمانبندی وعدههای غذایی میتواند در افزایش طول عمر و بهبود کیفیت زندگی مؤثر واقع شود.