مطالعه‌ای علمی از دانشگاه پنسیلوانیا نشان می‌دهد که مصرف امگا-3 می‌تواند پرخاشگری را تا 28 درصد کاهش دهد؛ این اثر در کودکان و بزرگسالان مشاهده شده و پژوهشگران معتقدند که امگا-3 می‌تواند به‌عنوان یک راهکار مؤثر در برنامه‌های درمانی و پیشگیرانه برای کنترل رفتارهای پرخاشگرانه استفاده شود.

به گزارش خبرگزاری سلامت _ طبنا گیلان، مطالعه‌ای جدید از دانشگاه پنسیلوانیا نشان می‌دهد که مصرف امگا-3 می‌تواند پرخاشگری را تا 28 درصد کاهش دهد. این تحقیق که شامل تحلیل 29 کارآزمایی کنترل‌شده تصادفی با شرکت 3,918 نفر بود، نشان داد که امگا-3 می‌تواند رفتارهای پرخاشگرانه واکنشی و برنامه‌ریزی‌شده را کاهش دهد و این اثر در گروه‌های سنی و جنسیتی مختلف مشاهده شد.

مدت زمان این مطالعات به‌طور میانگین 16 هفته بود و شرکت‌کنندگان از کودکان زیر 16 سال تا بزرگسالان 50 تا 60 ساله را شامل می‌شدند. آدریان رین، متخصص عصب‌جرم‌شناسی تأکید کرد که مصرف امگا-3 می‌تواند در جامعه، کلینیک‌ها و حتی سیستم قضایی به‌عنوان یک راهکار مؤثر برای کنترل پرخاشگری مورد استفاده قرار گیرد.

مکانیسم اثر امگا-3 احتمالاً با کاهش التهاب و حمایت از عملکرد مغز مرتبط است و به تنظیم رفتارهای پرخاشگرانه کمک می‌کند. علاوه بر این، مطالعات دیگر نشان داده‌اند که روغن ماهی و مشتقات آن می‌توانند خطر حمله قلبی، سکته و مشکلات قلبی را کاهش دهند، بنابراین افزودن امگا-3 به رژیم غذایی می‌تواند مزایای گسترده‌ای برای سلامت جسم و مغز داشته باشد.

با وجود این که امگا-3 نمی‌تواند به‌تنهایی خشونت اجتماعی را از بین ببرد، پژوهشگران بر ضرورت استفاده عملی از این یافته‌ها در برنامه‌های درمانی و پیشگیرانه تأکید دارند.