سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۷۰۰ قلم داروی ضروری وارد فرآیند خرید شده است گفت: با سطح فعلی ذخایر و توان تولید داخل، کشور برای داروهای حیاتی و بیمارستانی پوشش چندماهه ایمن دارد که برآوردها آن را در بازه حدود سه تا شش ماه نشان می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری سلامت، محمد هاشمی در گفت و گویی افزود: ضرورت آمادگی در حوزه دارو موضوعی مقطعی یا وابسته به شرایط امروز نیست و همواره یکی از ارکان اصلی نظام سلامت کشور بوده و باید استمرار داشته باشد. مدیریت ذخایر استراتژیک دارویی، بخشی از برنامه‌های ثابت و بلندمدت کشور برای تضمین دسترسی پایدار بیماران به داروهای حیاتی، ضروری و بیمارستانی است.

او اضافه کرد: در همین چارچوب، در حال حاضر حدود ۷۰۰ قلم داروی ضروری وارد فرآیند خرید شده است، بخش عمده داروهای تولید داخل در انبارها موجود است و ذخیره‌سازی ۵۵۰ قلم داروی حیاتی و ۳۸۲ قلم تجهیزات پزشکی ضروری در حال تکمیل است. این اقدامات ذیل پایش مستمر سازمان غذا و دارو انجام می‌شود.

سخنگوی سازمان غذا و دارو حفظ سطح مناسب ذخایر دارویی و تجهیزات پزشکی را الزامی دائمی برای مواجهه با شرایط خاص، اختلالات زنجیره تأمین یا افزایش ناگهانی مصرف توصیف کرد که محدود به یک بازه زمانی مشخص نیست. با سطح فعلی ذخایر و توان تولید داخل، کشور برای داروهای حیاتی و بیمارستانی پوشش چندماهه ایمن دارد که برآوردها آن را در بازه حدود سه تا شش ماه نشان می‌دهد.

به گفته هاشمی، تداوم این وضعیت، مستلزم پرداخت به‌موقع مطالبات، تقویت نقدینگی صنعت، تسهیل انتقال ارز و اجرای دقیق قراردادهای تأمین است تا آمادگی دارویی کشور به‌عنوان یک سرمایه پایدار، حفظ و تقویت شود.