مدیرکل کمیته امداد استان زنجان با اشاره به افزایش مشارکت مردم و خیران در حمایت از نیازمندان گفت: با وجود شرایط اقتصادی و مشکلات ناشی از جنگ و آسیب‌هایی که به برخی کارگاه‌ها وارد شد، میزان مشارکت‌های مردمی استان زنجان در سال گذشته ۴۳ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری سلامت (طبنا) زنجان، جعفر روشن سرشت در نشست خبری با اصحاب رسانه استان بمناسبت روز خبرنگار، با اشاره به افزایش مشارکت مردم و خیران در حمایت از نیازمندان اظهار کرد: با وجود شرایط اقتصادی و مشکلات ناشی از جنگ و آسیب‌هایی که به برخی کارگاه‌ها وارد شد، میزان مشارکت‌های مردمی استان زنجان در سال گذشته ۴۳ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت.

وی افزود: این میزان مشارکت نشان‌دهنده روحیه نوع‌دوستی و مسئولیت اجتماعی مردم استان زنجان است و مردم این استان در شرایط سخت نیز خانواده‌های نیازمند را تنها نگذاشتند.

مدیرکل کمیته امداد استان زنجان،اظهار داشت: مشارکت مردم در کمک به نیازمندان تنها یک اقدام مالی نیست، بلکه بیانگر توجه به فرهنگ نوع‌دوستی و سیره اهل‌بیت(ع) است و مردم زنجان در عمل این فرهنگ را نشان داده‌اند.

تحقق ۸۱ میلیارد تومان زکات

روشن سرشت در ادامه با اشاره به عملکرد حوزه زکات گفت: برنامه استان برای جمع‌آوری زکات در سال گذشته ۷۲ میلیارد تومان بود که با مشارکت مردم، ۸۱ میلیارد تومان زکات جمع‌آوری شد.

وی ادامه داد: در حوزه صدقات نیز برنامه ۲۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی پیش‌بینی شده بود که با تلاش و مشارکت مردم، ۲۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان درآمد در این بخش محقق شد.

مدیرکل کمیته امداد استان زنجان، تصریح کرد: توسعه فرهنگ زکات از طریق شوراهای زکات در سطح کشور، استان، شهرستان‌ها و بخش‌ها دنبال می‌شود و این ظرفیت نقش مهمی در حمایت از خانواده‌های نیازمند دارد.

فعالیت ۱۸۱ مرکز نیکوکاری در استان

روشن سرشت با اشاره به فعالیت مراکز نیکوکاری اظهار کرد: در حال حاضر ۱۸۱ مرکز نیکوکاری در سراسر استان زنجان فعال هستند که در حوزه‌های مختلف از جمله کمک‌های معیشتی، درمانی، فرهنگی، حمایت از ایتام، تأمین لوازم ضروری منزل و جهیزیه به خانواده‌ها خدمت‌رسانی می‌کنند.

وی گفت: تجربه فعالیت این مراکز نشان داده است که واگذاری بخشی از امور به ظرفیت‌های مردمی می‌تواند روند شناسایی نیازمندان و ارائه خدمات را تسهیل کند.

حمایت ۳۸ هزار حامی از ۵۶۰۰ یتیم و فرزند محسنین

روشن‌سرشت با اشاره به طرح اکرام ایتام و محسنین گفت: در حال حاضر ۳۸ هزار حامی از حدود ۵ هزار و ۶۰۰ یتیم و فرزند محسنین حمایت می‌کنند.

وی افزود: کمک‌های حامیان به‌صورت مستقیم به حساب ایتام و فرزندان محسنین واریز می‌شود و میانگین سرانه واریزی برای هر یتیم ماهانه حدود ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است.

مدیرکل کمیته امداد استان زنجان درباره فرزندان محسنین نیز توضیح داد: این افراد یتیم نیستند و پدر یا مادر دارند، اما به دلایل مختلف از جمله جدایی والدین یا ناتوانی اقتصادی سرپرست، نیازمند حمایت هستند،و میانگین سرانه حمایت از فرزندان محسنین نیز ماهانه حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.

ایجاد ۲ هزار فرصت شغلی با ۳۷۱ میلیارد تومان اعتبار

روشن سرشت با اشاره به برنامه‌های اشتغال و خودکفایی اظهار کرد: سال گذشته ۲ هزار فرصت شغلی برای مددجویان در بخش‌های مختلف خدماتی، تولیدی و مشاغلی مانند آرایشگری و خیاطی ایجاد شد.

وی اعتبار اختصاص‌یافته به این بخش را ۳۷۱ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: این تسهیلات با همکاری بانک‌ها، استانداری و صندوق امداد ولایت در اختیار خانواده‌های واجد شرایط قرار گرفت.

مدیرکل کمیته امداد استان زنجان ادامه داد: سقف تسهیلات اشتغال در سال گذشته ۲۰۰ میلیون تومان بود که در سال جاری به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است و برای برخی طرح‌های دانش‌بنیان نیز تسهیلات ویژه در نظر گرفته خواهد شد.

آموزش رایگان مهارتی برای مددجویان فاقد مهارت

روشن‌سرشت گفت: خانواده‌هایی که نیروی جوان و توان کار دارند اما فاقد مهارت یا سرمایه هستند، با استفاده از تفاهم‌نامه‌های کمیته امداد با مراکز آموزشی، به‌صورت رایگان آموزش‌های فنی و حرفه‌ای دریافت می‌کنند.

وی افزود: حتی هزینه رفت‌وآمد این افراد نیز پرداخت می‌شود تا پس از کسب مهارت بتوانند از تسهیلات اشتغال استفاده کرده و وارد چرخه تولید و درآمدزایی شوند.

شناسایی ۷۴۰۰ خانوار نیازمند جدید

مدیرکل کمیته امداد استان زنجان با اشاره به شناسایی نیازمندان جدید گفت: سال گذشته نزدیک به ۷ هزار و ۴۰۰ خانوار نیازمند جدید در استان شناسایی و وارد چرخه حمایت شدند.

روشن سرشت بیان کرد: این موضوع را نباید صرفاً افزایش آمار مددجویان تلقی کرد، چراکه وظیفه کمیته امداد شناسایی افراد نیازمند واقعی و جلوگیری از گرفتار شدن آنان در آسیب‌های اجتماعی است.

وی تأکید کرد: آرزوی ما روزی است که هیچ فرد نیازمندی وجود نداشته باشد، اما تا زمانی که فقر وجود دارد، باید نیازمندان واقعی شناسایی و از آنان حمایت شود.

۴۶۶ خانوار زنجانی سهامدار نیروگاه خورشیدی می‌شوند

این مسئول یکی از برنامه‌های جدید کمیته امداد برای ایجاد درآمد پایدار را توسعه نیروگاه‌های خورشیدی عنوان کرد و گفت: سهمیه استان برای اجرای پنل‌های خورشیدی ۴۰۰ خانوار بود، اما با تلاش انجام‌شده ۴۶۶ خانوار شناسایی و برای اجرای نیروگاه‌های تجمیعی معرفی شدند.

روشن سرشت افزود: یکی از مشکلات این خانواده‌ها تأمین ضامن برای دریافت تسهیلات بانکی بود که با تفاهم کمیته امداد و بانک تجارت و استفاده از ظرفیت صندوق تضمین اشتغال کمیته امداد، این مشکل برطرف شد.

وی ادامه داد: هر یک از این ۴۶۶ خانوار سهامدار نیروگاه تجمیعی خورشیدی خواهند شد و علاوه بر مشارکت در تأمین انرژی، در آینده از محل تولید برق، درآمد پایدار خواهند داشت.

مدیرکل کمیته امداد استان زنجان، همچنین از افتتاح ۲۳ نیروگاه خورشیدی انفرادی در روستاهای دورافتاده استان خبر داد و گفت: در سفر رئیس کمیته امداد کشور به استان زنجان در آذرماه نیز تفاهم‌نامه‌ای میان استاندار زنجان و رئیس کمیته امداد کشور برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی منعقد شد که بر اساس آن، هدف‌گذاری شده است طی سه سال برای ۳ هزار و ۶۰۰ خانوار نیروگاه خورشیدی ایجاد شود.

دو مرکز نیکوکاری زنجان نشان ملی نیکوکاری گرفتند

روشن سرشت با اشاره به موفقیت مراکز نیکوکاری استان در سطح کشور اظهار کرد: در سال گذشته از میان حدود ۸ هزار و ۸۰۰ مرکز نیکوکاری کشور، هشت مرکز موفق به دریافت نشان ملی نیکوکاری شدند که دو مرکز از این تعداد متعلق به استان زنجان بود که مرکز نیکوکاری حضرت ابوالفضل (ع) شهرستان زنجان و مرکز نیکوکاری همای رحمت شهرستان خدابنده از مراکز منتخب کشور بود که نشان ملی نیکوکاری دریافت کرد.

احیای اردوگاه ۱۲ هکتاری پس از ۲۰ سال

وی در بخش دیگری از سخنان خود از احیای اردوگاه فرهنگی ـ تربیتی کمیته امداد در روستای اژدهاتو نیز خبر داد و گفت: این اردوگاه با مساحت ۱۲ هکتار حدود ۲۰ سال راکد مانده بود که با پیگیری‌های انجام‌شده، مجوز احیای آن دریافت شد و مناقصه پروژه نیز برگزار و قرارداد نهایی با پیمانکار منعقد شده است و عملیات اجرایی این اردوگاه نیز آغاز خواهد شد.

مدیرکل کمیته امداد استان زنجان ظرفیت این اردوگاه را ۲۵۰ نفر اعلام کرد و گفت: این مجموعه می‌تواند به یک ظرفیت مهم فرهنگی، تربیتی و اجتماعی برای استان زنجان و حتی منطقه شمال‌غرب کشور تبدیل شود.

روشن سرشت در پایان با قدردانی از خیران، مردم، بانک‌ها، دستگاه‌های اجرایی و اصحاب رسانه خاطرنشان کرد: مسیر توانمندسازی خانواده‌ها تنها با همکاری مجموعه‌ای از دستگاه‌ها و مشارکت مردم امکان‌پذیر است و کمیته امداد تلاش می‌کند با توسعه اشتغال، درآمدهای پایدار، آموزش مهارتی و استفاده از ظرفیت‌های جدیدی مانند انرژی خورشیدی، خانواده‌های دارای قابلیت را از چرخه حمایت مستمر به سمت خودکفایی هدایت کند.

انتهای پیام/