مدیر مرکز هپاتیت وزارت بهداشت دکتر سید موید علویان با بیان اینکه کبد نقش مهمی‌در ذخیره‌سازی و سوخت‌وساز چربی بر عهده دارد، گفت: کبد چرب طبیعی حاوی کمتر از حدود پنج گرم چربی در ۱۰۰ گرم وزن خود بوده که از این میزان ۱۴ درصد تری‌گلیسرید، ۶۴ درصد فسفولیپید، هشت درصد کلسترول و ۱۴ درصد اسید چرب است.  بنابراین باید توجه کرد که در کبد چرب، میزان چربی در کبد بیش از پنج درصد وزن کبد است که در این شرایط بیش از نیمی‌از چربی‌ها را تری گلیسیرید تشکیل می‌دهد. وی با بیان اینکه بیماری کبد چرب یکی از بیماری‌های شایع در جامعه است،  افزود: در اکثر موارد چاقی، اختلال در چربی‌های خون و کم تحرکی از علل کبد چرب است، اما موارد دیگری مانند بیماری دیابت،  مصرف مشروبات الکلی، بد غذایی و سوء تغذیه،  مصرف برخی داروها مانند داروهای ضدتشنج و بیماری‌های مزمن نیز در بروز کبد چرب موثرند. از طرفی کبد نقش مهمی‌در سوخت وساز و شکستن چربی‌ها در بدن دارد. حال در صورت بروز اختلال در آن، چربی در کبد رسوب کرده و موجب ایجاد کبد چرب می‌شود. در عین حال تجمع چربی در کبد،  نتیجه اختلال در یکی از چرخه‌های گردشی بین سلول‌های کبد و بافت‌های چربی حاصل می‌شود. علویان با بیان اینکه دلیل اهمیت توجه به کبد چرب، تاثیر آن در بروز هپاتیت ناشی از چربی و بروز فیبروز در کبد و پیشرفت به سمت بیماری مزمن کبدی است، افزود: مصرف الکل،  چاقی،  دیابت قندی و بالا بودن چربی‌های خون،  عمل جراحی روده و کاهش سریع وزن،  سوء جذب پروتئین و کالری،  بیماری‌های التهابی کبد مانند هپاتیت سی،  کبد چرب حاملگی،  مسمومیت با مواد سمی‌مانند تتراکلریدکربن، فسفر و ... مصرف برخی داروها مانند تتراسیکلین، اسید والپروئیک، آمیودارون و ترکیبات کورتن‌دار از علل و بیماری‌های همراه با کبد چرب محسوب می‌شوند.  (ایسنا)

برچسب‌ها