به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، در این مطالعه محققان از گونه‌های ژنی مرتبط با فاکتورهای پرخطر احتمالی نظیر شاخص توده بدنی و چربی به عنوان نشانگرهای غیرمستقیم این فاکتورهای پرخطر استفاده کردند. محققان مؤسسه کارولینسکا سوئد در این مطالعه ۹۶ گونه ژنتیکی مرتبط با شاخص توده بدنی و حجم چربی بدن را از لحاظ تأثیرگذاری بر بیماری‌های قلبی عروقی در ۳۶۷,۷۰۳ شرکت کننده بریتانایی بررسی کردند. «سوزانا لارسون» سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: ما دریافتیم شاخص توده بدنی بالاتر و چربی بیشتر با افزایش ریسک ابتلاء به اکثر بیماری‌های قلبی عروقی بخصوص تنگی دریچه آئورت مرتبط است. محققان دریافتند بیشترین خطر بروز بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط با چاقی، مربوط به تنگی دریچه آئورت (۴۶ درصد) و بعد از آن به ترتیب سکته ایسکمیک، حمله ایسکمی‌گذرا، فیبریلاسیون دهلیزی، نارسایی قلبی، بیماری شریانی پیرامونی، ترومبوز وریدی عمقی، فشار خون بالا و بیماری عروق کرونر هستند. محققان تاکید می‌کنند علاوه بر عوامل ژنتیکی، مهم‌ترین فاکتورهای پرخطر ابتلاء به بیماری قلبی عروقی، رژیم غذایی و تحرک فیزیکی است.(مهر)

برچسب‌ها