دکتر کوشا کمالی در گفت‌وگو با طبنا(خبرگزاری سلامت)، درباره مشکل سنگ کلیه اظهار کرد: سنگ کلیه در مردان شایع‌تر است و فاکتورهایی همچون ژنتیک، نوع تغذیه و آب و هوا در بروز آن تاثیرگذار است. وی با بیان اینکه سختی یا نرمی آب در بروز سنگ کلیه ثابت نشده است، افزود: نوشیدن آب خیلی بهتر از نخوردن آن است و افرادی که کلیه آنها سنگ‌ساز است نیز می‌توانند هر نوع آب را بدون جوشاندن بنوشند همچنین ضرورت دارد که تمامی افراد روزانه 12 لیوان آب بنوشند و بهترین زمان 3 ساعت پس از غذا خوردن است. این فلوشیپ پیوند کلیه عنوان کرد: برای افرادی که سنگ کلیه دارند آب گازدار بهتر از آب معمولی است اما آنچه که بسیار حائز اهمیت است منع استفاده ماءالشعیر و آب میوه‌های غیر طبیعی برای همه افراد است چراکه این مواد سنگ ساز هستند. کمالی با اشاره به اینکه افراد مبتلا به سنگ کلیه پس از 5 سال اگر رژیم غذایی مناسب را رعایت نکنند 40 تا50 درصد احتمال دارد که دوباره سنگ کلیه در آنها مشاهده شود، عنوان کرد: این افراد باید رژیم غذایی مناسب شامل مصرف روزانه 80 تا 100 گرم گوشت به ویژه گوشت سفید را در برنامه غذایی خود داشته باشند و نمک مصرفی روزانه آنها بیش از 3 گرم نباشد. وی ادامه داد: فردی که سابقه ابتلا به سنگ کلیه را دارد از  مصرف موادی همچون اسفناج، چای سبز، شکلات، قهوه، آجیل، فلفل و ادویه‌جات باید خودداری کند و بهتر است از مواد حاوی کربوهیدات مانند آب پرتقال و لیموترش تازه مصرف کنند تا احتمال دوباره آنها به سنگ کلیه کاهش یابد. این متخصص اورولوژی تاکید کرد: تمامی افراد باید روزانه 3 لیوان شیر یا ماست بخورند اما افراد مبتلا به سنگ کلیه بهتر است مواد حاوی کلسیم به ویژه مولتی ویتامین‌ها را کمتر مصرف کنند.