تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۵
به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از دیلیمیل، همیشه گفتهاند که خوردن هویج به افراد کمک میکند که حتی در تاریکی، خوب ببینند. درحقیقت، هویج و سبزیجات و برخی خوراکیهای دیگر، سلامت کلی چشم را حفظ میکنند. ۵ خوراکی زیر از این نوع خوراکی هستند که برای سلامت چشمهایتان باید در رژیم غذاییتان داشته باشید: ۱. سالمون بررسیها نشان داده است، افرادی که از رژیم غذایی مدیترانهای که شامل ماهیهای چرب است، استفاده میکنند کمتر به بیمای تحلیل ماکولار چشم (تباهی لکه زرد) مبتلا میشوند. این بیماری موجب تاری دید چشم میشود. در واقع ماهیهای چرب که بهترین آنها سالمون و ماهی تن است، سرشار از چربیهای امگا۳ هستند و وجود این چربی برای سلامت چشم ضروری است. همچنین این چربیها از غشاء سلولی چشم مراقبت میکند. البته با مصرف دانه کتان یا مکملهای امگا۳، میتوانید این چربی را به بدن برسانید. ۲. آووکادو آووکادو، میوهای سرشار از آنتیاکسیدان لوتئين و زآگزانتین است که از چشمها در برابر صدمات نور، محافظت میکنند. بنابراین خطر ابتلا به تباهی لکه زرد و آب مروارید که معمولا در سنین بالا به سراغ افراد میآید، کم میشود. همچنین آووکادو، غنی از ویتامین C است که برای سلامت چشمها مهم است و از صدمات نور ماوراءبنفش خورشید پیشگیری میکند. ۲۰ درصد بیماریهای آب مروارید ناشی از صدمات این اشعه است. ۳. تخم مرغ تخم مرغ، منبعی عالی از ویتامین A هستند و این ویتامین سلامت چشم را تضمین میکند. ویتامین A، جلوی خشکی چشم را میگیرد و به افراد مبتلا به اختلال بینایی ورم رنگیزهای شبکیه که گیرندههای نوری شبکیه را بتدریج از بین میبرد، کمک بسیاری میکند. زرده تخم مرغ، حاوی آنتیاکسیدان زآگزانتین است که از چشمها در برابر اشعه ماوراءبنفش خورشید، محافظت میکند. آنتیاکسیدان لوتئین هم در تخم مرغ یافت میشود که ویتامین چشم است. ۴. هویج هویج، سرشار از ویتامینA و بتاکاروتن است. بتاکاروتن باعث جذب ویتامینA به چشمها و در نتیجه دید خوب میشود. کمبود این ویتامین موجب خشکی چشم، تورم پلکها و زخم قرنیه میشود. ویتامینA، علاوه بر هویج در شیر، پنیر، زرده تخم مرغ، جگر و سیب زمینی شیرین هم پیدا میشود. ۵. چای سبز چای سبز، فواید بسیاری دارد از کاهش وزن گرفته تا سلامت چشمها. این چای حاوی آنتیاکسیدان کاتچین است که ویژگیهای ضدالتهابی دارد. آنتیاکسیدانهای دیگر این چای، مانند ویتامین C، لوتئين و زآگزانتین از ابتلا به سرطان، بیماریهای قلبی و چشمی، پیشگیری میکنند. به گزارش طبنا، کارشناسان تغذیه میگویند با اهمیت دادن به نوع تغذیه میتوان سلامت چشمها را تضمین کرد. مترجم: نادیا زکالوند