به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از یوسی‌اف، با افزایش تعداد کودکان مبتلا به اوتیسم، بررسی اینکه چه چیزی باعث ایجاد این اختلال می‌شود، بیش از هر زمان دیگر مورد توجه قرار گرفت. اکنون محققان دانشگاه فلوریدای مرکزی یک گام دیگر در اثبات ارتباط مصرف نوع غذای زنان باردار و اثرات آن روی رشد مغز جنین، برداشتند. این محققان دریافتند، وقتی سلول‌های بنیادی عصبی در برابر سطح بالایی از اسید‌های موجود در غذاهای فرآوری‌شده قرار می‌گیرند، دچار تغییرات مولکولی می‌شوند. محققان دانشگاه فلوریدای مرکزی در بررسی‌های خود متوجه شدند، مقدار بالای پروپانوئیک اسید (PPA) که برای بالا بردن طول عمر خوراکی‌های بسته‌بندی شده و پیشگیری از کپک زدن پنیرها و نان‌های فرآوری‌شده استفاده می‌شود، از رشد عصب‌های جنینی می‌کاهد. پیش از این محققان متوجه شده بودند که اغلب کودکان مبتلا به اوتیسم، به مشکلات گوارشی مانند سندرم روده تحریک‌پذیر هم مبتلا هستند. بنابراین احتمال می‌رفت بین روده و مغز ارتباطی وجود داشته باشد. سپس آنها به بررسی باکتری‌های روده افراد مختلف پرداختند و به این نتیجه رسیدند که این باکتری‌ها در افراد مبتلا به اوتیسم با افراد سالم، فرق دارد. این محققان با بررسی‌های بیشتر متوجه شدند، پروپانوئیک اسید به چند روش روی سلول‌های مغزی اثر می‌گذارد: اول اینکه، این اسید توازن طبیعی بین سلول‌های مغزی را با کاهش تعداد عصب‌ها و تولید بیش از حد سلول‌های گلیال به هم می‌زند. سلول‌های گلیال موجب رشد عصب‌ها شده و از عملکرد آنها مراقبت می‌کند اما وقتی تعداد آنها بیش از حد لازم باشد، ارتباط بین عصب‌ها را به هم می‌ریزد. در ضمن آنها می‌توانند موجب التهاب مغزی هم شوند که این التهاب در مغز کودکان مبتلا به اوتیسم مشاهده می‌شود. همچنین مقدار بسیار زیاد این اسید، مسیرهای ارتباطی عصب‌ها را، که به وسیله این مسیرها با بخش‌های مختلف بدن ارتباط برقرار می‌کنند، کوتاه کرده و به آنها صدمه می‌زند. ترکیب عصب‌های کاهش‌ یافته و مسیرهای صدمه دیده ارتباطی عصب‌ها مانع از توانایی مغز در برقراری ارتباط می‌شود. در نتیجه ما شاهد رفتارهایی می‌شویم که در کودکان مبتلا به اوتیسم وجود دارد. از این رفتارها می‌توان به حرکات تکراری، مشکلات حرکتی و عدم توانایی در تعامل با دیگران اشاره کرد. به گزارش طبنا، محققان می‌گویند، در حال حاضر درمانی برای بیماری اوتیسم که از هر ۵۹ کودک، ۱ نفر به آن مبتلاست، وجود ندارد اما با بررسی‌های بیشتر و شناسایی دلایل آن می‌توان از ابتلا به این اختلال پیشگیری کرد. مترجم: نادیا زکالوند

برچسب‌ها