تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۴
استاد دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی، مصرف مکرر آب سالم و قرار نگرفتن در معرض تابش نور خورشید را دو عامل اصلی برای پیشگیری از گرمازدگی اعلام کرد. دکتر مسعود مردانی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت اظهار داشت: در فصل تابستان و افزایش درجه حرارت موجب افزایش تعریق، کاهش آب بدن و همچنین افزایش درجه حرارت بدن خواهد شد. متخصص بیماریهای داخلی و فوق تخصص عفونی گفت: برخی از افراد امکان دارد به دلیل مصرف آب آلوده یا میوههای نشسته، دچار عفونتهای رودهای از جمله اسهال شوند که این اسهال موجب کم شدن آب بدن و افزایش درجه بدن خواهد شد. وی تصریح کرد: زمانی که افراد در معرض نور خورشید قرار میگیرند، به ویژه زائرین مکه مکرمه که اعزامشان در فصل گرم تابستان صورت میگیرد نیز امکان دارد دچار گرمازدگی شوند. بنابراین به همه افراد به ویژه افراد مُسن و بیماران توصیه میشود در معرض نور شدید آفتاب قرار نگیرند و سعی کنند مناسک حج را در مواقع خنک انجام دهند. رییس انجمن متخصصین بیماریهای عفونی کشور خاطرنشان کرد: نکته بسیار مهم آشامیدن مکرر آب سالم است، چرا که استفاده از آب کافی از گرمازدگی ممانعت میکند. در صورت بروز علائم گرما زدگی که شامل افت فشار خون، تب خیلی بالا و تعدیل سطح هوشیاری میباشد به سرعت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه شود تا با انجام روشهای خاص درمانی از آسیب به ارگانهای اساسی مانند قلب، ریه و کلیه ممانعت شود. وی توصیه کرد: مردم برای پیشگیری از گرمازدگی مقابل آفتاب قرار نگیرند و در صورت اجبار برای خروج از منزل مایعات زیادی استفاده نمایند و به غذا نمک بیشتری اضافه کنند، چرا که آب و نمک میتواند املاح مورد نیاز بدن را تأمین کند. کد خبرنگار: 410100