به گزارش گروه بهداشت و درمان طبنا(خبرگزاری سلامت)، جلال الدین میرزای رزاز رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در کنفرانس خبری گفت: از طریق معاونت درمان وزارت بهداشت و دفتر تغذیه وزارت بهداشت و سایر دست اندرکاران دستورالعمل تغذیه‌ای تدوین و ابلاغ شد، دستورالعمل دیگری برای نقاهت بیماران کرونایی آماده شد که ابلاغ شده است تا بتوانیم شرایط خاصی را برای مردم در بعد تغذیه‌ای فراهم کنیم. رزاز افزود: در شرایط عادی بیمارانی که در دنیا بستری می‌شوند دچار سوء تغذیه هستند و در کشور ما 24 درصد بیماران بستری دچار سوء تغذیه هستند از لحاظ تعداد کارشناسان و متخصصان تغذیه کشور در شرایط خوبی قرار دارد و تعداد فارغ‌التحصلان تغذیه ما در کشور 11 نفر به ازای هر صدهزار نفر است که به نسبت سایر کشورها آمار خوبی است. وی درباره استفاده از مکمل‌ها در دوران کرونا گفت: در یک رژیم غذایی مناسب که تبعیت می‌کند از هرم غذایی شعار تعادل  باید رعایت شود و این رژیم متعادل غذایی 85 درصد نیاز بدن به مکمل را تامین می‌کند و نیازی به مصرف مکمل نیست مگر با مشورت پزشک آن هم در موارد خاص. وی گفت: برنامه تاک با صد نفر از اعضای آی تی فعال شد و حدودا 700 نفر از فارغ‌التحصیلان رشته تغذیه در این نرم افزار به صورت رایگان در این نرم افزار پاسخ می‌دهند. نسخه اندروید این نرم افزار منتشر شده است و در این برنامه اصول تغذیه سالم قابل مشاهده است. سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور درباره نقش مصرف مکمل‌ها بر تقویت سیستم ایمنی اظهار کرد: ویتامین A و ویتامین E از طریق غذا تامین می‌شوند اما از آنجا که اغلب مردم ایران دچار کمبود ویتامین D هستند و استراتژی وزارت بهداشت مکمل یاری یا غنی سازی موادغذایی است. ویتامین D در دوز 50 هزار در داروخانه ارایه می‌شود که مصرف آن را در شرایط عادی توصیه نمی‌کنیم و توصیه ما این است که افراد 6 روز در هفته ویتامین دی 800 تا هزار واحد مصرف کنند البته اگر افراد موادغذایی غنی شده مصرف می‌کنند می‌توانند مکمل مصرف نکنند. رزاز اظهار کرد:‌ مصرف زینک و سلنیوم با مشاوره پزشک توصیه شده  است و این مواد مغذی در برخی مواد غذایی وجود دارد و باید توجه داشت که مکمل‌های غذایی بدون نسخه به فروش می‌رسد و می‌تواند این مسئله فواید و مضراتی به دلیل مصرف خودسرانه را می‌تواند به دنبال داشته باشد. وی در پاسخ به پرسشی درباره استفاده از متخصصان تغذیه بر بالین بیماران کرونایی گفت: 2 دهه گذشته از فارغ التحصیلان تغذیه در بالین بیماران کمتر استفاده شده است و به دنبال این هستیم که به دلیل محوری بودن تغذیه در بهبود بیماران و کاهش مدت بستری کارشناسان تغذیه بر بالین بیمار حاضر شوند تا هم به بهبود بیمار کنیم و هم هزینه‌های نظام سلامت را کمتر کنیم. رزاز گفت: تهیه سبد غذای برای اقشار آسیب پذیر را 20 روز پیش توصیه کردیم و سازمان‌هایی مثل کمیته امداد و بهزیستی اطلاعات اقشار آسیب پذیر را در اختیار دارند و بسته‌های تغذیه ای حمایتی در اختیار اقشار آسیب پذیر قرار خواهد گرفت و در برنامه آتی پیشنهاد ارائه مکمل‌ها به این اقار نیز ارائه خواهد شد. وی با بیان اینکه از دیدگاه ما طب سنتی می‌تواند به عنوان طب مکمل نقش آفرینی داشته باشد گفت: اینکه برخی به بیماران توصیه می‌کنند که با مصرف برخی گیاهان دارویی مصرف داروها را قطع کنید اشتباه است و ما این موضوع را قبول نداریم. البته مصرف برخی دمنوش‌ها که می‌توانند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شوند نیز توصیه می‌شود.

برچسب‌ها