متخصص تغذیه و رژیم درمانی با تاکید بر اینکه دریافت کافی کالری باید با توجه به شناخت خوراکی صورت گیرد تا کالری دریافتی بدن بیشتر از نیاز روزانه صورت نگیرد، تصریح کرد: کالری بیشتر رادیکال آزاد و استرس اکسیداتیو برای فرد ایجاد ‌می‌‌کند که دقیقا برعکس عملکرد آنتی اکسیدان‌ها‌ است.

محمدرضا وفا متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت در پاسخ به این سوال که آیا خطر ابتلا به کووید 19 در افراد چاق بیشتر است یا خیر، گفت: از آنجایی که کرونا یک بیماری عفونی است به همین دلیل از نظر تغذیه، الگوی غذایی ما باید به گونه ای باشد که سیستم ایمنی بدن بتواند کاملا فعال باشد و هیچگونه ضعفی در عملکرد سیستم ایمنی وجود نداشته باشد.

وی با بیان اینکه در خوراکی‌ها‌یی که مصرف ‌می‌‌کنیم مقداری مواد مغذی وجود دارد که ‌می‌‌تواند به سیستم ایمنی بدن کمک کند، اظهار داشت: البته علاوه بر اینکه تغذیه کلی بسیار مهم است، ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند ویتامین C، ویتامین E و عناصری مانند روی، منیزیم و ویتامین B2، مهمترین مواد مغذی هستند که نقش آنتی اکسیدانی دارند و ‌می‌‌توانند در عملکرد بهتر سیستم ایمنی کمک کنند.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی با تاکید بر اینکه دریافت کافی کالری باید با توجه به شناخت خوراکی صورت گیرد تا کالری دریافتی بدن بیشتر از نیاز روزانه صورت نگیرد، تصریح کرد: کالری بیشتر رادیکال آزاد و استرس اکسیداتیو برای فرد ایجاد ‌می‌‌کند که دقیقا برعکس عملکرد آنتی اکسیدان‌ها‌ است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: معمولا افراد چاق در طول زمان کالری بیش از اندازه دریافت کردند که همین موضوع باعث ‌می‌‌شود سیستم ایمنی بدن این افراد آسیب پذیرتر باشد. افراد چاق در شرایط یکسان آسیب پذیری آنها نسبت به بیماری‌ها‌ی عفونی از جمله ویروس کووید 19 بیشتر است.

وفا همچنین به موضوع فشار خون و چربی خون اشاره کرد و گفت: فشارخون و چربی خون هم ‌می‌‌توانند ریشه ژنتیکی داشته باشند و هم ‌می‌‌تواند بر اثر چاقی به وجود بیایند. افرادی که به صورت ژنتیکی به چربی خون و فشار خون مبتلا هستند حتما باید با دارو درمان شوند چراکه در صورت بالا بودن چربی خون و فشارخون شانس آسیب پذیری آنها بسیار زیاد است.

وی اضافه کرد: عده ای فشارخون و چربی خون آنها ثانویه است و بدلیل چاقی و اضافه وزن و یا بیماری دیابت است، دیابت و اضافه وزن را ‌می‌‌توان با یک رژیم غذایی مناسب به خوبی کنترل کرد. اگر این افراد وزن خود را کنترل کنند آسیب پذیری آنها در مقابل بیماری‌ها‌ی عفونی کمتر ‌می‌‌شود.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: تغذیه به عنوان یک عامل محیطی نقش بسیار مه‌می‌‌و کلیدی در سلامت کلی و سیستم ایمنی بدن دارد به همین دلیل باید یک رژیم غذایی مناسب مانع از ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن شویم.

خبرنگار: مینا افسریان

برچسب‌ها