تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۶
به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکال‌اکسپرس، در سال‌های اخیر به تعداد افرادی که از رژیم‌های غذایی گیاهخواری، وگان (گیاهخواری مطلق) یا پسکتاریانیسم پیروی می‌کنند، افزوده شده است. طرفداران رژیم غذایی پسکتاریانیسم، از میان گوشت‌ها، فقط ماهی و برخی از حیوانات دریایی را مصرف می‌کنند. اثرات این نوع رژیم‌های غذایی روی بدن و سلامتی آن بارها بررسی شده است و به‌تازگی محققان اثر آنها را روی سکته قلبی و بیماری قلبی ایسکمی بررسی کردند. بیماری قلبی ایسکمی به بیماری‌هایی گفته می‌شود که بر اثر کاهش خونرسانی به قلب رخ می‌دهند. معمولا وقتی سرخرگ‌ها باریک می‌شوند و خون به اندازه کافی به قلب نمی‌رسد، منجر به سکته قلبی می‌شود. در بررسی‌های گذشته مشخص شده بود، گیاهخواری می‌تواند از چاقی پیشگیری کند اما برای اثبات این موضوع باید بررسی‌های جامع‌تری که تعداد بیشتری از داوطلبان را تحت نظر بگیرد، انجام می‌شد. در گذشته هم در مورد فواید گیاهخواری در کاهش سکته قلبی، بررسی‌های اندکی انجام شده است. اکنون محققان برای بررسی اثر این رژیم غذایی روی افراد، داوطلبان شرکت در آزمایش را به سه گروه تقسیم کردند:
  • افرادی که گوشت قرمز مصرف می‌کنند
  • افرادی که فقط ماهی مصرف می‌کنند
  • افرادی که گیاهخوار یا وگان هستند و هرگز گوشت قرمز یا ماهی نمی‌خورند
محققان مقدار غذای مصرفی و آن بخش از مواد مغذی که به بدن داوطلبان می‌رسید را ارزیابی کردند. در کنار این اطلاعات، مقدار شاخص توده بدنی، قد و فشار خون آنها هم اندازه‌گیری شد. داوطلبان شرکت در آزمایش که ۴۸هزار و ۱۸۸ نفر بودند و متوسط سنی آنها به ۴۵ سال می‌رسید، به مدت ۱۸ سال، پایش شدند. پس از آن این افراد تحت آزمایش‌های سلامت قلب قرار گرفتند و مشخص شد، ۲۸۲۰ نفر به بیماری قلبی ایسکمی و ۱۰۷۲ نفر به سکته قلبی مبتلا شده‌اند. نرخ ابتلا به بیماری‌های قلبی ایسکمی در افرادی که گوشت مصرفی‌شان فقط ماهی بود، ۱۳ درصد کمتر از افرادی بود که گوشت قرمز مصرف می‌کردند. در حالی‌که این رقم در گیاهخواران ۲۲ درصد کمتر بود. همچنین گیاهخواران در برابر فشار خون بالا و دیابت ایمن‌تر بودند و شاخص توده بدنی و مقدار کلسترول خون آنها کمتر بود. اما محققان در این بررسی متوجه شدند، خطر سکته قلبی در گیاهخواران ۲۰ درصد بیشتر از افرادی است که گوشت قرمز مصرف می‌کردند. در واقع گیاهخواران به جای ابتلا به بیماری‌های قلبی ایسکمی، بیشتر به سکته‌های قلبی مبتلا می‌شوند. به گزارش طبنا، محققان می‌گویند، به نظر می‌آید گیاهخواری باعث کاهش مواد مغذی مانند اسیدهای آمینه ضروری و ویتامین‌های B12 و D در جریان خون می‌شود که در نهایت خطر سکته قلبی را بالا می‌برد. مترجم: نادیا زکالوند

برچسب‌ها