دکتر مجتبی صفایی،نماینده اصناف کشور ، در گفت‌وگویی با خبرگزاری سلامت با اشاره به شرایط کشور در دوران جنگ و تأثیر آن بر بازار، ضمن محکومیت جنگی که به گفته او بر کشور تحمیل شده است، آن را در عین حال فرصتی برای نشان

به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) از کرمانشاه ، دکتر مجتبی صفایی،نماینده اصناف کشور ، در گفت‌وگویی با خبرگزاری سلامت با اشاره به شرایط کشور در دوران جنگ و تأثیر آن بر بازار، ضمن محکومیت جنگی که به گفته او بر کشور تحمیل شده است، آن را در عین حال فرصتی برای نشان دادن توان سیاسی و نظامی ایران دانست.

وی اظهار داشت: امروز بر همگان ثابت شده است که برخلاف ادعای دشمن که تصور می‌کرد می‌تواند ظرف چند روز مسئله ایران را به پایان برساند، اکنون در پانزدهمین روز این رویارویی، ملت مقتدر ایران در کنار رهبری ایستاده‌اند. مردمی که به تعبیر مقام معظم رهبری «خود رهبر هستند» و در مقاطع حساس، حتی در شرایط دشوار نیز توانسته‌اند کشور را به خوبی اداره کنند.

صفایی با اشاره به نقش بازاریان در همراهی با مردم افزود: بازاریان همواره در کنار مردم بوده‌اند و در این شرایط نیز تلاش کرده‌اند با تأمین و ذخیره‌سازی کالاهای اساسی، آرامش بازار را حفظ کنند. این همراهی نشان می‌دهد که اصناف به عنوان یکی از ستون‌های اقتصاد کشور، در بزنگاه‌های مهم مسئولانه عمل می‌کنند.

صفایی در ادامه با اشاره به موضوع گرانی‌ها گفت: واقعیت این است که من نیز به عنوان فردی که هم در جایگاه حقوقی ریاست اتاق اصناف ایران قرار دارم و هم به عنوان یک شهروند، نسبت به افزایش قیمت‌ها معترض هستم. اما برای ریشه‌یابی این مسئله باید توجه داشت که بخشی از مشکلات اقتصادی امروز، نتیجه سناریویی است که بیش از ۴۷ سال است برای ملت ایران طراحی شده و تحریم‌ها یکی از مهم‌ترین ابزارهای آن بوده‌اند.

وی تصریح کرد: تحریم‌های طولانی‌مدت فشارهایی بر اقتصاد کشور وارد کرده‌اند، اما در عین حال باعث شده‌اند بسیاری از ظرفیت‌های داخلی فعال شود و اقتصاد ایران به سمت اتکا به توان داخلی حرکت کند.

صفایی همچنین با اشاره به شرایط میدانی گفت: امروز به یاری خداوند متعال، همت رزمندگان و حضور پررنگ مردم در صحنه، دست برتر در بسیاری از تحلیل‌ها و گزارش‌های رسانه‌های معتبر جهانی حتی در آمریکا، متعلق به ایران است. این مسئله بدون تردید برای بازار نیز پیام مثبتی دارد.

وی افزود: بدون شک با ادامه این روند و با اتکا به قدرت رزمندگان، ایستادگی ملت و هدایت‌های رهبری، می‌توان امیدوار بود که در آینده نزدیک گشایش‌هایی در وضعیت اقتصادی کشور ایجاد شود. امروز جهان متوجه شده است که ایران چه جایگاهی در معادلات قدرت جهانی دارد.

نماینده اصناف کشور همچنین به سخنان برخی تحلیلگران بین‌المللی اشاره کرد و گفت: حتی در برخی رسانه‌های خارجی نیز گفته شده است که ایران تا کنون خویشتنداری قابل توجهی از خود نشان داده است. این موضوع نشان می‌دهد که نقش ایران در مدیریت تحولات منطقه‌ای و حتی اقتصادی جهان قابل توجه است.

وی در ادامه تأکید کرد: شرایط جنگی طبیعتاً پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و مسائل بسیاری وجود دارد که با ادامه این پیروزی‌ها و بازگشت آرامش به فضای منطقه، می‌تواند به ثبات بیشتر بازار کمک کند. امیدواریم با پیروزی قاطع رزمندگان، این ثبات هرچه سریع‌تر در اقتصاد و بازار نیز نمایان شود.

صفایی که اهل کرمانشاه است، در بخش دیگری از سخنان خود به مقاومت مردم این استان اشاره کرد و گفت: مردم کرمانشاه همواره نماد مقاومت بوده‌اند. من به مردم دیارم بابت این ایستادگی و همراهی با نظام تبریک می‌گویم. مردم ما مردمی بزرگ هستند؛ مردمی که در سال‌های دفاع مقدس بارها و بارها بمباران را تجربه کردند.

وی افزود: هنوز حادثه تلخ پارک شیرین کرمانشاه را به یاد داریم؛ حادثه‌ای که در اثر بمباران هواپیماهای بعثی رخ داد و بیش از ۴۰۰ نفر از هموطنانمان در آتش سوختند. با وجود چنین خاطرات تلخی، مردم این دیار همواره با صبوری و استقامت ایستاده‌اند.

رئیس اتاق اصناف ایران در پایان گفت: من به نوبه خود این مقاومت و بزرگی مردم را می‌ستایم و در برابر آن سر تعظیم فرود می‌آورم.