شهردار قائم‌شهر گفت: محور الغدیر پس از دو دهه انتظار، حداکثر تا دو ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا)مازندران، کاظم علیپور، شهردار قائم‌شهر، اعلام کرد که محور راهبردی الغدیر، پس از حدود دو دهه بلاتکلیفی، با تکمیل فرایندهای تملک و تأمین اعتبارات، در بازه زمانی حداکثر دو ماه آینده آماده بهره‌برداری خواهد شد.

وی در جریان بازدید استاندار مازندران از پروژه‌های عمرانی این شهر، شهردار قائم‌شهر گزارشی از روند اجرایی محور «الغدیر به کیاکلا» ارائه داد. 

 شهردار قائم‌شهربا اشاره به مصوبه این طرح در سال ۱۳۸۴، بر نقش مؤثر آن در کاهش بار ترافیکی جاده بابل و ورودی میدان امام (ره) تأکید کرد.

 علیپور میزان اعتبارات در نظر گرفته شده برای این عمرانی، ضمن تشریح وضعیت سایت، اظهار کرد: فاز دوم سالن تخمیر، سالن کود فاین و سالن تولید گرانول در مراحل نهایی کار خود قرار دارند و با بهره‌برداری از تصفیه‌خانه شیرابه، شاهد تکمیل چرخه مدیریت پسماند خواهیم بود. 

وی افزود: قائم‌شهر از شرایط بحرانی پسماند عبور کرده و وارد فاز اقتصادی و درآمدزایی شده است.

مجموعه پسماند با ظرفیت ۵۰۰ تن، گره‌گشای معضل چندین ده ساله زباله در منطقه 

 شهردار قائم‌شهر، همچنین اعلام کرد که مجموعه پسماند این شهرستان با ظرفیت پردازش روزانه ۵۰۰ تن، به عنوان راه‌حلی برای معضل دیرینه زباله در قائم‌شهر و مناطق اطراف آن عمل خواهد کرد. 

علیپور پیش‌بینی کرد با بهره‌برداری کامل این مجموعه در سه ماه آینده، مشکل زباله شهرستان‌های قائم‌شهر، سیمرغ، جویبار، سوادکوه و سوادکوه شمالی مرتفع شود.

شهردار قائم‌شهر با بیان اینکه تاکنون ۳۰۰ میلیارد تومان در این مجموعه سرمایه‌گذاری شده و با تکمیل نهایی، این رقم به ۵۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید، اشاره کرد که در حال حاضر روزانه ۲۵۰ تن زباله از شهرهای قائم‌شهر، ارطه و کیاکلا در این مجموعه پردازش می‌شود.

علیپور از راه‌اندازی تصفیه‌خانه صد مترمکعبی خبر داد و گفت: این تصفیه‌خانه نه تنها مانع ورود شیرابه به محیط زیست می‌شود، بلکه آب خروجی آن نیز در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

 شهردار با اشاره به رویکرد میدانی و جهادی مدیریت شهری، از پیشرفت پروژه محور الغدیر و تکمیل آن با وجود محدودیت‌ها خبر داد و گفت: با وجود شرایط جنگی اما هیچ پروژه ای تعطیل نشد و ما همیشه در میدان هستیم، از حمایت‌های استاندار، فرماندار و شورای شهر در پیشبرد توسعه شهری قدردانی کرد.

پیشرفت طرح‌های پسماند، فاضلاب و عمرانی در مازندران؛ 

استاندار مازندران در جریان بازدیدهای میدانی از شهرستان قائم‌شهر و مناطق شرقی مازندران، از پیشرفت طرح‌های زیرساختی در حوزه پسماند، فاضلاب و پروژه‌های عمرانی خبر داد و گفت: طرح پسماند برای شهروندان آغاز شده و تا دو ماه آینده بخش عمده آن به اتمام رسیده و در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به روند اجرای این طرح در شرق مازندران افزود: پروژه پسماند در شرق استان تقریباً به پایان رسیده است و در ادامه، بررسی اولیه و طراحی مراکز مرتبط آغاز خواهد شد. همچنین احداث کارخانه‌های بازیافت در مرحله بعدی برنامه‌ریزی قرار دارد.

او با تأکید بر حرکت استان به سمت تقویت زیرساخت‌ها اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین بحران‌ها و چالش‌های استان، موضوع پسماند بوده که تا حد زیادی مدیریت و ساماندهی آن آغاز شده و بخش‌هایی از آن رو به اتمام است.

این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت فاضلاب استان اشاره کرد و گفت: در حوزه فاضلاب که در سال‌های گذشته به صورت کامل رها شده بود، امسال ۸ همت منابع وارد استان کرده‌ایم تا اجرای طرح‌ها در همه شهرستان‌ها آغاز شود.

یونسی با اشاره به شرایط جنگی و ضرورت حضور میدانی مدیران در میان مردم تصریح کرد: با توجه به شرایط موجود، لازم است مسئولان بیش از گذشته در کف جامعه حضور داشته باشند و مسائل را از نزدیک پیگیری کنند. 

این مسئول همچنین در خصوص بازگشایی محور الغدیر گفت: با توجه به حضور شهردار جوان، فعال و پرتلاش، به شهروندان این قول داده شد که بازگشایی این محور انجام شود. در حوزه زیرسازی و تأمین قیر نیز کمک خواهیم کرد و در صورت تحقق این بازگشایی، تغییرات بسیار خوبی در منطقه ایجاد خواهد شد که رضایت و خرسندی مردم را به دنبال دارد.

یونسی با قدردانی از مسئولان محلی و سرمایه‌گذار پروژه‌ها ادامه داد: جا دارد از سرمایه‌گذار، فرماندار محترم و شهردار جوان شهرستان تقدیر کنم؛ کمتر شهرداری دیده‌ام که تا این اندازه فعال باشد و هر قولی که تاکنون داده، عملی کرده باشد. ما به داشتن چنین شهرداری افتخار می‌کنیم.

او در پایان با اشاره به جایگاه مهم طرح پسماند در قائم‌شهر گفت: طرح پسماند شهرستان قائم‌شهر نیز همانند بهشهر، به‌صورت مدرن و نوین اجرا خواهد شد و خدمات آن در اختیار پنج شهرستان سوادکوه، سوادکوه شمالی، قائم‌شهر، سیمرغ و جویبار قرار می‌گیرد.

تکمیل سایت پسماند و تقاطع الغدیر

ابوذر قربانی، فرماندار شهرستان قائم‌شهر در جریان بازدیدی که با تأکید استاندار مازندران انجام شد، روند اجرای چند پروژه مهم زیرساختی در قائم‌شهر و سوادکوه از جمله کارخانه پل‌سازی، سایت زباله و پسماند شهرستان قائم‌شهر و پروژه تقاطع الغدیر مورد بررسی قرار گرفت.

فرماندار قائم‌شهر افزود: دومین محور بازدید، سایت زباله و پسماند شهرستان قائم‌شهر بود؛ سایتی که قرار است چندین شهرستان منطقه را پوشش دهد. این پروژه سال‌ها بدون پیشرفت جدی باقی مانده بود، اما طی یک سال گذشته و با ورود استاندار مازندران و جذب یک سرمایه‌گذار، تحرک قابل توجهی در آن ایجاد شده است. در نتیجه، اقدامات فنی و عملیاتی موثری در حوزه مدیریت پسماند آغاز شده و به گفته مسئولان، با تداوم حمایت‌های انجام‌شده، پیش‌بینی می‌شود ظرف دو ماه آینده شاهد بهره‌برداری از این سایت باشیم.

قربانی ادامه داد: سومین پروژه مورد بحث، تقاطع غیرهمسطح الغدیر و سایر طرح‌های عمرانی متوقف‌شده گذشته بود که مجدداً در دستور کار قرار گرفته‌اند. استاندار در بازدید قبلی خود در ماه‌های گذشته، بر لزوم حل مشکل ترافیکی منطقه و افزایش رضایتمندی مردم تأکید کرده بود. بر این اساس، اقدامات مقدماتی، کارهای اجرایی و موضوع تملک اراضی این محور توسط شهرداری انجام شده و اکنون پروژه در مسیر پیشرفت قرار دارد.

وی گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، روند فعلی پروژه طی یکی دو ماه آینده به اتمام خواهد رسید و پس از آن، فاز عملیات فنی و عمرانی تقاطع الغدیر آغاز می‌شود. به گفته مسئولان، اجرای این پروژه نقش مهمی در ساماندهی ترافیک خواهد داشت؛ به گونه‌ای که حجم قابل توجهی از ترافیک به جای ورود به مرکز شهر، به سمت خارج از محدوده مرکزی هدایت می‌شود.

فرماندار ادامه داد: با بهره‌برداری از این محور، بسیاری از شهروندانی که در مسیر جاده کیاکلا و سیمرغ تردد می‌کنند و اکنون ناچارند از مرکز شهر عبور کنند، می‌توانند بدون ورود به هسته مرکزی قائم‌شهر از این مسیر استفاده کنند و مشکل ترافیکی آن‌ها تا حد زیادی برطرف خواهد شد.