مدیرکل استاندارد مازندران با اشاره به ضرورت بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌های مسکونی گفت: مصرف گاز در ایران تقریباً دو برابر اروپا است و رعایت استانداردهای مرتبط با ساختمان‌سازی و تجهیزات گرمایشی می‌تواند نقش مؤثری در کاهش مصرف انرژی داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری سلامت طبنا مازندران، عباس رحیمی در نشست خبری به مناسبت روز جهانی استاندارد با بیان اینکه یکی از مشکلات کشور، مصرف بالای انرژی در ساختمان‌ها است، اظهار کرد: میزان مصرف گاز در کشور در تابستان و زمستان تفاوت قابل توجهی دارد و این اختلاف در برخی برآوردها به حدود هفت برابر می‌رسد.

وی افزود: با توجه به اینکه بخشی از مصارف گاز مربوط به گرمایش ساختمان‌ها است، رعایت استانداردهای مرتبط با عایق‌بندی ساختمان و بهینه‌سازی تجهیزات گرمایشی می‌تواند به کاهش مصرف گاز و مدیریت بهتر انرژی کمک کند.

مدیرکل استاندارد مازندران با اشاره به گستردگی فعالیت‌های این اداره کل در حوزه نظارت و اجرای استانداردها اظهار کرد: سازمان ملی استاندارد در زمینه تدوین، آموزش، اجرا و نظارت بر استانداردهای اجباری و تشویقی فعالیت می‌کند و اداره کل استاندارد مازندران نیز در حوزه‌های مختلف تولید، خدمات و کنترل کیفیت، وظایف نظارتی خود را انجام می‌دهد.

رحیمی با بیان اینکه دریافت نشان استاندارد مستلزم طی مراحل تخصصی و بررسی زیرساخت‌های تولید است، افزود: واحدهای تولیدی برای دریافت این نشان باید انطباق کیفیت محصولات خود با الزامات استاندارد را اثبات کنند.

وی با اشاره به وجود حدود ۳۵ هزار استاندارد ملی در کشور، به بخشی از عملکرد این اداره کل اشاره کرد و گفت: در حوزه صدور و نظارت بر نشان استاندارد، بازرسی از واحدهای تولیدی و کنترل تجهیزات سنجش، اقدامات متعددی انجام شده است.

مدیرکل استاندارد مازندران همچنین آزمایشگاه‌های همکار را از بخش‌های مهم نظام نظارت بر کیفیت دانست و اظهار کرد: این آزمایشگاه‌ها در انجام آزمون‌های کنترل کیفی نمونه‌های اخذشده همکاری دارند و سازمان ملی استاندارد به‌عنوان مرجع قانونی این حوزه، مسئولیت نظارت بر عملکرد آزمایشگاه‌های مرتبط را بر عهده دارد.

رحیمی با اشاره به نظارت بر صحت عملکرد تجهیزات سنجش از جمله باسکول‌های جاده‌ای، ترازوهای فروشگاهی و سایر ابزارهای اندازه‌گیری، افزود: این بازرسی‌ها به‌صورت مستمر در طول سال و با هدف اطمینان از صحت اندازه‌گیری و جلوگیری از تضییع حقوق مصرف‌کنندگان انجام می‌شود.

وی همچنین درباره اجرای طرح پیش‌بسته‌بندی با هدف مقابله با کم‌فروشی اظهار کرد: این طرح طی سال‌های اخیر با هدف کنترل کمیت و وزن محصولات بسته‌بندی‌شده اجرا شده و در مواردی که مغایرتی در وزن، حجم یا مقدار درج‌شده روی بسته‌بندی مشاهده شود، موضوع مورد بررسی قرار می‌گیرد.

مدیرکل استاندارد مازندران تأکید کرد: نظارت مستمر بر کیفیت محصولات، صحت عملکرد تجهیزات اندازه‌گیری و رعایت الزامات استاندارد، از جمله اقداماتی است که با هدف حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و ارتقای کیفیت کالاها و خدمات دنبال می‌شود.