دبیر علمی چهلمین کنگره انجمن علمی جراحان ارتوپدی ایران با بیان این‌که از نگاه عامیانه و غیر تخصصی به عملکرد پزشکان کشور که به هر بهانه‌ای مورد سؤال و تردید قرار می‌گیرند متعجب هستيم، در کشورهای پیشرو پزشکی سالانه به‌طور متوسط ۵۰ هزار نفر جانشان را به علت خطاهای پزشکی از دست می‌دهند، ولی کارشناسان آنها توانستند این معضل را مهار کنند.

 

دکتر ذبیح‌اله حسن‌زاده دبیر علمی چهلمین کنگره انجمن علمی جراحان ارتوپدی ایران، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری سلامت، با بیان این‌که خطای پزشکی ناشی از خطای تیم پزشکی است، گفت: رسانه‌ها نباید بدون نظر کارشناسی خطاهای پزشکی را رسانه‌ای کنند، چون از يک سو اعتماد عمومی جامعه را به گروه پزشکی خدشه‌دار کرده و از سوی دیگر کشور ما که میزبان و محور توریسم درمانی در بین کشورهای منطقه است، دچار ابهام و تردید می‌کنند.
وی افزود: خطاهای پزشکی در کشورهای پیشرفته جزء سومین علت مرگ و میر محسوب شده و تلاش‌های بين‌المللی و مسئولان نظام سلامت با دیدگاه سيستماتيک در تلاش هستند آن را به حداقل برسانند و خدمات درمانی ایمن را به بیماران ارائه نمایند.
حسن زاده گفت: در کنگره انجمن علمی جراحان ارتوپدی ایران که ۲۰ تا ۲۴ اردیبهشت 95 با حضور صدها تن از جراحان کشور تشکیل می‌گردد، در حوزه ارتوپدی با نگاه فرآیندگرا تلاش می‌شود از تجارب اساتید گرانقدر و با تجربه و دانش روز جهانی بهره گرفته تا از میزان بروز خطا در تشخیص و درمان بیماری پیشگیری شود.
وی ادامه داد: از نگاه عامیانه و غیر تخصصی به عملکرد پزشکان کشور که به هر بهانه‌ای مورد سؤال و تردید قرار می‌گیرند متعجب هستيم، زیرا در کشورهای پیشرو پزشکی سالانه به‌طور متوسط ۵۰ هزار نفر جانشان را به علت خطاهای پزشکی از دست می‌دهند، ولی کارشناسان آنها توانستند این معضل را مهار کنند و نگاه سیستماتیک را حاکم کنند و فرآیند خطاهای پزشکی اعم از خطاهای دارویی و درمانی را به حداقل برسانند.
دبیر علمی چهلمین کنگره انجمن علمی جراحان ارتوپدی ایران گفت: در یک نگاه کلی در کشور ما سالانه در حوداث ترافيکي 20 هزار فوتی و بالای ۲۰۰ هزار مصدوم و معلول به نظام سلامت تحمیل می‌شود که برنامه‌ریزی درمانی صحیح و نهادینه کردن سیستم تروما و مراکز تخصصی مجهز و وجود نیروی انسانی کارآمد می‌بایست از حجم آسیب و مشکلات بکاهد.
وی افزود: در کنگره پیش‌رو بیش از ۵۰ استاد ارتوپدی برای انتقال اطلاعات و تجربه سخنرانی خواهند داشت و به پرسش‌های پزشکان جوان‌تر پاسخ می‌دهند.
حسن زاده در پایان گفت: در این کنگره پرستاران ارتوپدی نیز که بخش مهمی از کادر درمانی کشور هستند با اولویت تحت آموزش قرار گرفته و با پیشرفت‌های روز دنیا آشنا مي‌شوند.

کد خبرنگار: 41020

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha