رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری کشور، گفت: شدت فرسودگی شغلی در حرفه پرستاری بالا است.
به گزارش خبرگزاری سلامت طاهره زاهدصفت روز دوشنبه در همایش روز پرستار در مرکز همایش های رازی، اظهارداشت: سازمان نظام پرستاری به عنوان یک تشکل صنفی و نهاد مستقل، رسالت دفاع از حقوق مردم و پرستاران را بر عهده دارد. و زمانی موفق خواهد بود که این رسالت خود را جامه عمل بپوشاند.
وی با اشاره به جایگاه پرستاری از نگاه امام راحل و مقام معظم رهبری، افزود: مقدس بودن حرفه پرستاری در سخنان و کلام امام(ره) و رهبری مشهود است.
زاهدصفت با عنوان این مطلب که پرستاران متعهد به مراقبت از بیماران هستند، گفت: آمار و شواهد از عدم رضایت شغلی پرستاران بالین حکایت دارد.
وی با انتقاد از اینکه تئوری آموزشی با بالین همخوانی ندارد، افزود: متاسفانه موضوع مراقبت از بیمار، به بحث پیچیده ای تبدیل شده است.
زاهدصفت با تاکید بر اینکه شدت فرسودگی شغلی در حرفه پرستاری بالاست، گفت: پرستاران با مشکلات روحی و روانی ناشی از شیفت های طولانی مدت و اضافه کاری های اجباری دست و پنجه نرم می کنند.
رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری کشور، عدم استقلال حرفه ای را یکی از موانع موجود بر سر راه پرستاری دانست و افزود: انتقال پندارهای منفی از پرستاری، تشدید تنش میان پرستار و پزشکی، باعث شده تا خدمات مطلوبی به بیماران ارائه نشود.
وی همچنین از کمبود شدید نیروی پرستاری انتقاد کرد و گفت: یکی دیگر از مشکلات، اصلاح نشدن شرح وظایف کمک پرستاری است.
زاهدصفت ادامه داد: مشکلات موجود باعث شده تا اصول علمی پرستاری در بخش ها به شکل ضعیف اجرا شود.
رئیس شورای عالی نظام پرستاری افزود: عدم اجرایی شدن قانون مشاغل سخت و زیان آور برای پرستاران، عدم کاهش ساعت کار پرستاران در بیمارستان های خصوصی و اشکالات در نظام پرداخت ها، از دیگر موانع و چالش های پرستاری است.
وی با عنوان این مطلب که نابرابری در حرفه پرستاری رخ داده است، تاکید کرد: معتقدیم که مشکلات را باید بر اساس گفتمان حرفه ای و به دور از خودخواهی آغاز کرد و ادامه داد.
زاهدصفت با تاکید بر هماهنگی سه ضلع سازمان نظام پرستاری، وزارت بهداشت و مجلس برای آغاز گفتمان پیرامون حل مشکلات حرفه پرستاری، تصریح کرد: در چنین فضایی که چالش های پرستاری رو به تزاید است، بیش از هر زمان دیگری نیازمند مساعدت مسئولین و مجلس هستیم.
نظر شما