کد خبر: رئیس-مرکز-تحقیقات-سرطان-انستیتو-کانسر
۱۵ بهمن ۱۳۹۵، ۱۲:۰۷

رئیس مرکز تحقیقات سرطان انستیتو کانسر با اشاره به اینکه دلایل ابتلای کودکان به سرطان بر اثر عوامل خطری غیر از محیط زیست است، گفت: عمده‌ترین عامل بروز سرطان در کودکان به زمینه های ژنتیکی مربوط می شود.

  

دکتر محمدعلی محققی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری سلامت در مورد میزان شیوع سرطان کودکان در کشور، اظهار کرد: با در نظر گرفتن محدوده کودکی از بدو تولد تا 15 سالگی، می‌توان گفت در این محدوده سنی بروز سرطان‌ها نسبت به سایر سنین بسیار محدودتر است.

 

وی با بیان اینکه در کشورهای مختلف دنیا بین یک تا سه درصد سرطان ها در سنین  کودکی بروز می‌کند، افزود: نوع بیماری‌های کودکان نیز متفاوت است و بیشتر بیماری‌هایی که جنبه وراثتی دارند و به ریزفاکتورهای داخلی غیر محیط زیستی ارتباط دارند، در کودکان شایع است.

 

رئیس مرکز تحقیقات سرطان انستیتو کانسر، سرطان های شایع کودکان را سرطان خون(لوسمی)، سرطان مغز، رتینوبلاستوم چشم، سرطان کلیه و بیماری هپاتوبلاستوم که در کبد رخ می‌دهد، برشمرد.

 

 وی خاطرنشان کرد: ابتلای کودکان به سرطان بر اثر عوامل خطر غیر از محیط زیست است و اغلب زمینه ژنتیکی داشته و قابل پیشگیری نیستند که باید به سرعت تشخیص و وارد فاز درمان شود.

 

محققی  با تاکید بر اینکه اگرچه ترکیب سنی جمعیت کشور از سرشماری سال 75 تا امروز تغییر کرده و علیرغم کاهش نرخ باروری در سال های اخیر، هنوز منحنی جمعیت در گروه های جوان است، گفت: سرطان ها کمتر در جوانان شایع هستند و این ممکن است آمار کلی سرطان در کشور را تحت تاثیر قرار دهد که باید بحث های مربوط به روند شیوع و بروز مرگ و میر با تحلیل های اپیدمیولوژیک و برحسب گروه های سنی انجام  شود، بنابراین هنوز می توانیم با اطمینان بگوییم که سرطان در جمعیت کودکان کشور پایین است.

کدخبرنگار410600

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha