دکتر زهره نیکبخت در گفتوگو با غزاله علیمرادیان خبرنگارطبنا(خبرگزاری سلامت) با بیان این مطلب افزود: این ضایعات به شکل یک برجستگی گوشتی و نرم با اندازههای مختلف به رنگ پوست یا تیرهتر است. از عوامل مستعدکننده به ایجاد این ضایعات میتوان به چاقی، حاملگی، یائسگی، بیماریهای هورمونی مانند آکرومگالی اشاره کرد، اما گاهی بدون وجود هیچکدام از این عوامل نیز این ضایعات گوشتی بروز میکند.
وی ادامه داد: زوائد گوشتی هیچگونه ناراحتی به جز از لحاظ زیبایی برای فرد ایجاد نمیکند. گاه این زوائد گوشتی به تعداد خیلی زیاد بهویژه در افراد چاق و در ناحیه تنه بروز میکند که باعث ناراحتی فرد میشود.
نیکبخت اظهار داشت: بیشتر حجم این زوائد گوشتی را چربی تشکیل میدهد و با آن که در برخی تحقیقات ویروسهایی در این ضایعات پیدا شده، اما نمیتوان این زوائد را زگیل دانست.البته عوامل ارثی هم ممکن است که در این موضوع دخیل باشند.
این متخصص پوست اضافه کرد: در صورتی که این زائدههای گوشتی فرد را آزار ندهد میتوان آنها را به حال خود رها کرد و به درمان آنها نپرداخت، اما در صورتی که نیاز به درمان باشد میتوان از روشهای تخریبی مانند کوتر، امواج رادیوفرکوئنسی، بریدن ضایعات با تیغ جراحی و کرایوتراپی استفاده کرد.
وی گفت: گاهی زوائد گوشتی پایه پهنی داشته و به علت خونریزی پس از برداشتن ضایعات ناچار میشویم که از بخیه زدن پوست استفاده کنیم. البته این مورد کمتر پیش میآید و معمولا به بریدن ضایعات و سوزاندن محل خونریزی میتوان اکتفا کرد.
نیکبخت اضافه کرد: در از بین بردن زوائد گوشتی لزومی به استفاده از لیزر نیست و به علت هزینه بیشتر استفاده از لیزر میتوان با همان روشهای ساده گفته شده به درمان این ضایعات پرداخت و باید به خاطر داشت که در هر درمانی بهتر است از روشهای سادهتر شروع کرد.
نظر شما