رییس انجمن متخصصین بیماریهای عفونی کشور، یکی از شایعترین بیماریهای فصل تابستان را عفونتهای رودهای اعلام کرد.
دکتر مسعود مردانی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت تصریح کرد: یکی از بیماریهای شایع در فصل تابستان، عفونتهای رودهای مانند اسهال و استفراغهای ویروسی است.
وی ادامه داد: عفونتهای باکتریال مانند اسهال حاد عفونی، عفونتهای انگلی که فرد دچار درد شکم، اسهال و استفراغ میشود از دیگر بیماریهای شایع فصل گرم تابستان به شمار میروند.
متخصص داخلی و فوق تخصص بیماریهای عفونی با تأکید بر اینکه عمده عفونتهای رودهای همراه با تب، درد شکم، اسهال و استفراغ است، افزود: در فصل تابستان مسمویتهای غذایی هم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ در برخی مواقع علامت ناشی از مسمویتهای غذایی استفراغ های مکرر و در مواردی دیگر اسهالهای مکرر میباشد.
وی اظهار داشت: در صورتی که اسهال و استفراغ بدون تب باشد نیز میتواند ناشی از مسمویت باشد. بنابراین نباید از مسمویتهای غذایی در این فصل گرم غافل شد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هشدار داد: خطرناکترین مسمویت غذایی در این فصل بیماری بوتولیسم است که در پی استفاده از کنسرو ماهی و کنسروهای فاسد ایجاد میشود. به همین دلیل قبل از مصرف غذاهای کنسروی جوشاندن آنها به مدت 20 دقیقه امری ضروری میباشد.
عضو هیأت موسس مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اذعان داشت: توصیه اکید ما به مسافرین فصل تابستان، عدم استفاده از رستورانهای بین راهی و به همراه نداشتن غذاهای فاسد شدنی است. سالاد الویه، شیرینیهای خامهدار، غذاهایی با پایه سس مایونز، سوسیس و کالباس فساد پذیری بسیار بالایی دارند.
وی با اشاره بر افزایش مصرف دوغ و ماست در فصل تابستان اضافه کرد: هنگامی که در مسافرت دسترسی به آب آشامیدنی وجود ندارد، مسافرین به هیچ عنوان از آب چاه استفاده نکنند و در صورت اجبار به استفاده از آب چاه آن را بجوشانند.
کد خبرنگار: 410100
نظر شما