اینبار هم حوادث جادهای درکشور فاجعه آفرید و در طی دو روز سربازان و جوانانی از این مرزوبوم در این سوانح جان باختند که بیشک هرکدامشان میتوانستند در ساختن آینده این مملکت نقش موثری داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری سلامت، دکتر سید حمید جمال الدینی معاون آموزش، پژوهش و فناوری هلالاحمر، طی یادداشتی ضمن اشاره به مطلب فوق خاطرنشان ساخته است: متاسفانه این حوادث با همه تلخکامیهایش اتفاق افتاد، ولیکن باید دید این قصور و کوتاهی از کجا سرچشمه میگیرد.
گذر از این قبیل حوادث یک مدیریت جهادی را طلب میکند تا در سایه این نوع مدیریت عزمها جزم شده و نقشها بازبینی شوند. سالهاست که حوادث جادهای درکشور هممیهنان ما را به کام مرگ میکشانند و چیزی که این مسأله را بغرنج میکند، آمار و ارقام تعداد قربانیان آن است.
این موضوع حاکی از آن است که مدیریت جادهای صحیح نیست ولیکن تکیه بر این مسأله تنها راهحل ممکن برای کاهش این قبیل حوادث نیست. مطمئنا عموم افراد جامعه تا حد زیادی در تعیین سرنوشت خود سهیم هستند و مسئولیتپذیری افراد مکمل مدیریت صحیح، جادههای مطمئن، خودروهای ایمن و... است.
این حوادث علاوه بر داغدارکردن خانوادهها و آثار زیانبار مادی که دارند، دارای عواقب مختلف اجتماعی و سیاسی هستند که میتواند تحلیلهای متفاوتی را در انظار عمومی ایجاد کرده و دشمنان سودجو نیز با فرصت طلبیهای سیاسی تعابیر نادرستی را به گوش افراد برسانند. به هرحال تمامی این اتفاقات باید ما را به این فکر وادارد که هرکس میتواند تغییر را از خودش شروع کرده و توجه به نکات ایمنی به صورت فردی، از بین بردن خطاهای فردی در رانندگی و... را سرلوحه زندگی قرار داده و نسبت به کیفیت زندگی خود دغدغهمند باشد.
سوانح چیزی نیست که فقط برای دیگران اتفاق بیفتد و عزم فردی میتواند عزم ملی را برای کاهش این حوادث انسانساخت به همراه داشته باشد و یک کشور را در برابر سوانح بیمه کند. فصل تابستان به دلیل افزایش سفرها مراقبتهای بیشتری را میطلبد تا بتوان به سلامت از جادهها گذر کرد و سفر بیخطری را تجربه کرد. در این میان توجه به بیانات مقام معظم رهبری درخصوص آمار تلفات تصادفهای جادهای حائز اهمیت است که ایشان در سخنان خود آمار کشتگان در تصادفات را در شأن ملت ایران ندانسته و موضوع امنیت را درجه اول اولویت برشمردند و خواستار تلاش دستگاههای مسئول برای کاهش مستمر این آمارها شدند.
نظر شما