دکتر سید علی کشاورز در گفتوگو با طبنا (خبرگزاری سلامت)، درباره تغذیه سالمندان اظهار کرد: در سالمندان مشکلاتی همچون اختلالات گوارشی، اختلالات متابولیکی و بیدندانی، هضم و جذب غذا را دچار مشکل میکند و از طرفی تنهایی و بهوجود آمدن مشکلات روحی برای آنها سبب شده تا برخی از سالمندان نتوانند آنچنان که باید سبک مناسب تغذیهای را رعایت کنند.
وی با بیان اینکه افراد در دوران سالمندانی با کمبود مواد پرتئینی و انواع مواد مغزی مواجه میشوند، افزود: جهت پیشگیری از بروز مشکلات تغذیهای در سالمندان باید برنامه منظمی برای آنها در نظر گرفته شود بهطور مثال سالمندانی که از بیدندانی رنج میبرند بهتر است غذا برای آنها میکس شود.
این متخصص تغذیه ادامه داد: سالمندانی که قادر به استفاده از دندان مصنوعی نیز نیستند باید به آنها غذاهای پیش آماده، مایع یا غذاهای خاص که نیاز به جویدن ندارند داده شود و حتی در مواردی با مشورت پزشک خود از مکملها استفاده کنند چراکه مصرف خودسرانه مکملها میتواند عوارض جبرانناپذیری را به همراه داشته باشد.
کشاورز خاطر نشان کرد: سالمندان بنا بر بیماریهای که دارند باید از خورن غذاهای نامناسب که سلامتی آنها را به خطر میاندازد پرهیز کنند و اگر فشار خون بالا دارند از غذاهای بی نمک، اسفناج، هویج، لبو و شلغم استفاده کنند.
وی یادآور شد: سالمندان مبتلا به دیابت باید در برنامه غذایی خود از غذاهایی که فیبر بیشتری دارد همچون سالاد و سبزیجات آبپز که در کنترل قند خون آنها موثر است استفاده کنند.
نظر شما