مدیریت خشکسالی نیازمند برنامه ای منسجم و فرادستگاهی است

معاون اول رییس جمهور با اشاره به خشکسالی های مستمر طی سنوات اخیر و گزارش های ارائه شده مبنی بر پیامدهای ناشی از استمرار این شرایط، بر لزوم تدوین برنامه ای منسجم و فرادستگاهی برای مدیریت منابع آبی کشور تأکید کرد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری سلامت، دکتر محمد مخبر ظهر امروز (سه شنبه) در جلسه بررسی مسائل آب، وزارت نیرو را مکلف کرد طرح ها و برنامه های اضطراری برای جلوگیری از بحران کم آبی در شهرها و مناطق دارای تنش آبی را به همراه منابع مالی مورد نیاز احصاء کند تا تدابیر لازم برای پیشگیری از بحران کم آبی اندیشیده شود.
معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به مصرف آب شرب در بخش صنعت به ویژه در صنایع و کارخانجات اطراف استان تهران تصریح کرد: نیاز صنایع نباید از منابع آب شرب تامین شود و لازم است وزارت نیرو مهلتی را تعیین کند تا این صنایع ظرف مدت تعیین شده منابع آب جایگزین نظیر پساب به جای آب شرب را فراهم نمایند. دکتر مخبر افزود: در بخش کشاورزی هم باید به نحوی برنامه ریزی شود که استفاده از منابع آب شرب به حداقل ممکن کاهش یابد ضمن آنکه اشتغال و تولید این بخش نیز دچار آسیب نشود.
معاون اول رییس جمهور از تلاش ها و اقدامات وزارت نیرو در دولت مردمی سیزدهم به خاطر مدیریت مطلوب تولید و مصرف بخش آب و همچنین برق قدردانی و تصریح کرد: وزارت نیرو ظرف یکسال گذشته به نحوی برنامه ریزی کرد که مشکلی در بخش تأمین برق نداشتیم و مواردی که با تنش آبی مواجه شدیم نیز با تدابیر این وزارتخانه و همکاری مردم مرتفع شد.
دکتر مخبر تاکید کرد باید برنامه ریزی ها به شکلی انجام شود که از کمبود و تنش های آبی پیشگیری شود که البته این امر همکاری و همراهی جدی مردم را می طلبد و جامعه باید آگاه باشد که خشکسالی مستمر، مدیریت و برنامه ریزی را دشوار کرده است.
در این جلسه که وزرای نیرو، جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت، و معاون علمی و فناوری رییس جمهور نیز حضور داشتند، وزیر نیرو گزارشی از خشکسالی طی سال های اخیر ارائه کرد و گفت: در سال های اخیر میزان خشکسالی بی سابقه بوده و استمرار شرایط خشکسالی، اثرات منفی کم آبی را به شکل تصاعدی نشان می دهد.
بر اساس این گزارش طبق پیش بینی های هواشناسی وارد سومین سال خشکسالی پیاپی شده ایم و پاییز گرم و خشکی را پشت سر خواهیم گذاشت. بر این اساس گرچه مخازن سدهای کشور در استان های همجوار با رشته کوه های البرز و زاگرس شرایط مطلوبی ندارند اما برنامه ریزی لازم برای عبور از خشکسالی با توجه به واقعیت های اقلیمی و با اولویت آب شرب انجام شده است که در این زمینه صرفه جویی در مصرف آب شرب و کشاورزی ضروری است.
همچنین در این جلسه گزارشی از تغییرات منابع آب تجدید شونده در کشور در برش های زمانی مختلف و تغییرات کسری مخزن تجمعی آب زیرزمینی ارائه شد. در این نشست گزارشی نیز از اقدامات وزارت نیرو در مدیریت منابع آب سال گذشته و اقدامات جهادی در جهت تأمین آب در بخش کشاورزی ارائه شد که بر اساس این گزارش با وجود خشکسالی و کمبود منابع آب، در سال زراعی گذشته با مدیریت صورت گرفته شاهد بهبود تولید در محصولاتی نظیر گندم و برنج بوده ایم و در تولید ذرت علوفه ای به خودکفایی رسیده ایم. ارائه گزارش در خصوص وضعیت سدهای مهم کشور از دیگر بخش های این جلسه بود که به دلیل وابستگی شرب شهرها به آب های سطحی، ضرورت مدیریت مطلوب سدهای کشور مورد تأکید قرار گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha