تولید مواد غذایی با روش زیست‌فناوری یک ضرورت است

معاون ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری گفت: اگر قرار نباشد که محصولات غذایی موردنیاز کشورمان را با زیست‌فناوری تولید کنیم و با همان روش سنتی ادامه دهیم قطعاً محکوم به شکست خواهیم بود.

به گزارش گروه علمی و فناوری خبرگزاری سلامت،دکتر محمدمهدی مقدسیان گفت: سالانه حدود ۱۵۰ میلیون تن محصولات غذایی در کشورمان مصرف می‌شود که ۱۲۰ میلیون تن آن تولید داخل است؛ اما نکته مهم اینجاست که ما برای تولید این حجم از مواد غذایی در کشور نیازمند واردات برخی نهاده‌های تولید مانند کودهای شیمیایی، آفت‌کش‌ها و نهاده‌های دامی هستیم.

وی با بیان اینکه ضایعات ما در این نهاده‌ها عدد بالا و سنگینی است افزود: امنیت غذایی زمانی به وجود خواهد آمد که همه مردم در تمام دوران به غذای کافی و سالم و مغذی دسترسی فیزیکی و اجتماعی و اقتصادی داشته باشند.

معاون ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری تصریح کرد: اگر قرار نباشد که محصولات غذایی موردنیاز کشورمان را با زیست‌فناوری تولید کنیم و با همان روش سنتی ادامه دهیم قطعاً محکوم به شکست خواهیم بود.

مقدسیان با بیان اینکه ما مدل‌های بسیار موفقی مانند داروهای نوترکیب در حوزه دانش‌بنیان داریم و این مدل‌ها خودش را در حوزه کشاورزی نیز نشان داده گفت: ما اگر فقط با استفاده از زیست‌فناوری در حوزه کشاورزی عمل کنیم میزان واردات مواد غذایی را سالانه ۳ میلیارد دلار کاهش خواهیم داد.

وی در برنامه «روزنه» رادیو گفت‌وگو افزود: سالانه بیش از ۲۰۰ هزار تن گوشت گوسفند به کشور وارد می‌شود و این در حالی است که فناوری چندقلوزایی دام در کشورمان وجود دارد و دولت هم از آن حمایت می‌کند و اینجاست که خود مردم باید این موضوع را مطالبه کنند.

معاون ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری تصریح کرد: حاکمیت کشورمان باید بداند که برای رسیدن به مسیر توسعه به‌ویژه در حوزه امنیت غذایی به‌طوری‌که مردم نگران قیمت گوشت نباشند باید به حوزه زیست‌فناوری توجه ویژه‌ای کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha